One pixel

Pobjedili Kurilovec i izborili finale Kupa

NK Buna - NK Kurilovec - polufinale kupa

Pobjedili Kurilovec i izborili finale Kupa

Kadeti NK Bune su u polufinalu Kup natjecanja Grada Velike Gorice ugostili NK Kurilovec. Vrijeme idealno za igru, igralište klasično grbavo, lagani vjetar da malo ohladi uzavrelu atmosferu. Domaći gledatelji optimistični bez obzira na blijedo proljeće i cijeli niz loših i neuvjerljivih igara te par čudnih utakmica slabijih čak i od laganih treninga sa starijim pionirima.

Kad je utakmica krenula bilo je jasno da je Kurilovec protivnik po mjeri i prva prava proljetna utakmica. Protivnik je krenuo oštro, ali domaćini su pokazali da nisu zaboravili igrati nogomet. Imali su više od igre i veliku priliku u kojoj je samo nespretnost krilnog igrača Bune pomogla domaćinima da obrane gol. Buna je imala više prilika, bilo je nekoliko udaraca preko i pored gola. Igrači Kurilovca su malo zaoštrili igru, radili su prekršaj čim bi igrač Bune dobio loptu. Sudac je držao stvari pod kontrolom, svirao je svaki prekršaj i spriječio da igra postane još oštrija. Bilo je i sitnijih provokacija pojedinih igrača Kurilovca, malo prljave igre, ali igrači Bune su sačuvali hladnu glavu i nisu reagirali. Do kraja poluvremena bilježimo odličan udarac kapetana Bune, đon igrača Kurilovca i jedan udarac glavom Sremića koji je otišao pored gola. Poluvrijeme je završilo 0:0.

Gužva pred golom Kurilovca

Buna je drugo poluvrijeme otvorila na najbolji način. Pritisak domaćina, udarac i odbijanac kojeg s 12 metara Rovišan posprema u mrežu. 1:0.

Pritisak Bune ne popušta, igrači Kurilovca ne odustaju od grublje igre i sudac je dosudio slobodan udarac na 18 metara, malo sa strane. Josip Rovišan je preuzeo odgovornost. Savršeno izveden slobodan udarac, školski, za udžbenike, lopta je preletjela živi zid i završila u rašljama. Golman nije mogao ništa napraviti. 2:0.

Gosti se nisu predavali, krenuli su oštro naprijed, bilo je opasnih situacija pred golom Bune, ali najveća opasnost došla je iz slobodnog udarca. Golman Kušević je postavio živi zid, igrač Kurilovca je uputio udarac, ali obrambeni igrač domaćih se postavio na putanju lopte, nije ju uspio zaustaviti već samo malo skrenuti, ali dovoljno da prevari golmana, 2:1.

Gosti su se ponadali da bi mogli preokrenuti rezultat, ali Buna i dalje napada, igrači Kurilovca su malo slabiji u čišćenju ispred svojeg gola i jedan poklon odbijanac Mikulin iskorištava i pogađa za 3:1.

Do kraja utakmica ritam ne pada, slijede šanse i s jedne i s druge strane, ali inicijativu ipak preuzimaju igrači Bune.

U posljednjoj minuti Mikulin pogađa prečku, lopta se odbija visoko u zrak, pada, skače, Mikulin je najspretniji u skoku, lopta kreće prema mreži, golman domaćih i obrambeni igrači su izgubljeni, Mikulin prvi stiže do lopte i glavom joj pomaže da završi tamo gdje je krenula, u mrežu. 4:1.

Sudac je zaključio da je bilo dovoljno i svira kraj. NK Buna je izborila finale Kupa u kojem ju čeka HNK Gorica.

Pobjednici u polufinalu kupa - NK Buna

Neki domaći navijači su se pribojavali suca i bili su dosta skeptični kada su ga vidjeli prije utakmice. No moramo utvrditi da je sudac svoj posao odradio bez greške, držao igru pod kontrolom, taman dovoljno da igra ostane samo igra.