One pixel

After party poraz u Križu

NK Sloga - NK Buna

After party poraz u Križu

Mlado, ludo, voli se poveseliti, a još kad je kapetanu rođendan. Ali možda nije najbolja ideja tulumariti noć prije utakmice? To su na svojoj koži osjetili kadeti. A još kad se utakmica igra u 10 ujutro, a gostovanje je daleko...

Odličan teren, odlično vrijeme, čak tri zamjene, izgledalo je da bi iz Križa mogli donijeti dobar rezultat. Još uvijek je u sjećanju prošlojesenski poraz starijih pionira koji su bili bolji i onda je jedna greška donijela domaćinu gol. To je bio i jedini poraz starijih pionira NK Bune u ligaškom natjecanju. Ovo je bila prilika za revanš.

Ali izgleda da su nekima noge još bile preteške, možda je i sunce probudilo nekog usnulog bubnjara u glavi. U 3. minuti šok za goste, obrana se malo uspavala, hitri napadač domaćih je prošao po lijevoj strani i poslao loptu u bliži kut. 1:0 (3 min).

Ipak Buna nakon toga preuzima inicijativu, obrana domaćih je na trenutke preoštra pa je sudac morao opominjati domaćeg igrača. U takvoj igri živaca neki igrači Bune malo popuste, pa nakon grubljih prekršaja protivnika u duele idu sa zadrškom što protivnici znaju dobro iskoristiti. Pritisak Bune bio je bez konkretnih rezultata. Jedan od kornera donio je šansu, ali udarac Grgura je prošao pokraj gola. Nekad igrači Bune zaborave da treba akciju ispratiti do kraja, ali ponekad se i sjete. Jedan takav bljesak imao je Luka Đ. koji je na jednu loptu upućenu prema golu domaćih stigao trenutak prije golmana, uspio je prebaciti glavom, ali završila je pored gola.

Razdoblje male prevlasti Buna nije iskoristila, udarci prema golu završavaju svuda, samo ne tamo gdje bi trebali. Domaćini su konkretniji u napadu, idu ravno na gol, bolji su u skoku, opasniji.

Domaćini jurišaju ravno na gol i bolji su u skoku

Buna ipak ima i svoje šanse, ali dekoncentrirani igrači pucaju po zraku iako im trener s klupe daje upute da lopta ide po zemlji.

U jednom od prodora prema golu došlo je do gurkanja napadaća domaćih i obrambenog igrača Bune koji je dobio laktom po zubima i zastao očekujući da sudac svira prekršaj. To se nije dogodilo, napadač domaćih je iskoristio poklonjenu priliku i doveo domaćine u vodstvo od 2:0 (33. min).

Do kraja poluvremena bilježimo još jedan dobar udarac gostiju koji je završio pored gola.

Podrška s tribina u poluvremenu

Ranim izmjenama trener Bune pokušao je unijeti malo svježine, kapetan Joža je premješten u obranu. Svježi igrači donijeli su malo svježine, ali nedovoljno. Domaćini su usporavali igru, a igrači Bune su tu i tamo nasjedali na sitne provokacije, bilo je i oštrijih startova, ružnijih riječi i iz gledališta, a i na terenu što baš nije za pohvalu.

Buna ima svoje prilike. Bilo je nekoliko slobodnih udaraca, ali sve je to bilo mlako, nedovoljno.

Jedan od bolje izvedenih slobodnjaka, golman gostiju na mjestu

Igrači domaćih su bili dosta bolji u izvođenju slobodnih udaraca. Iz jednoga od njih u 76. minuti dolaze u vodstvo od 3:0. Inače odličnom golmanu gostiju zasmetao je jedan od igrača, nije vidio loptu na vrijeme i ona je završila u mreži.

Domaći su dobro naučili pucati slobodnjake

Na žalost Bune sudac je u jednoj dobroj prilici nakon prekršaja domaćih zaboravio pustiti prednost gostima pa je jedna izgledna šansa otišla u nepovrat. Bilo je još nekoliko grubljih startova, samo nije jasno kome su oni trebali kod takvog rezultata? I onda je sudac odsvirao kraj...

Buna nakon 3. kola ima samo jedan bod. Nijedan protivnik ju do sada nije nadigrao, u prve dvije utakmice su bili bolji od protivnika, unatoč ne baš dobroj igri. U Križu je igra na trenutke bila dobra, ali razlika je bila u detaljima. Domaćin je bio konkretniji u prodorima, bolji u skoku, čvršći u duelima i još su pokazali da imaju malo čvršće živce. Eh da nije bilo tog rođendana i tih bubnjara koji su lupali u glavama nekih gostujućih igrača...

Iduće kolo Buna je slobodna. To je prilika da se naprave neke mini pripreme i da se idućem protivniku pokaže kako nisu zaboravili igrati nogomet.