Breški živci donijeli kup u Malu Bunu

Osvajači kupa Grada Velike Gorice

Breški živci donijeli kup u Malu Bunu

Gosti su došli u Malu Bunu uvjereni da je pitanje pobjednika riješeno i da je tek pitanje koliko će HNK Gorica zabiti golova. Oprezniji navijači su rekli 4,5, ostali su tipovali na 7,8, a oni samouvjereni su pričali o dvoznamenkastom rezultatu. Neslužbene informacije govore da je Pevec otvorio neslužbenu kladionicu te da je tajnik NK Bune prognozirao da će biti 4:2 za Bunu. 'Ma samo se za.ebava, uopće nebu poletel'', nekome je možda pao na pamet citat iz Smogovaca. Ali ovakve utakmice se ne igraju glavom, one se igraju srcem, a kad je srce jako onda sva očekivanja padaju u vodu...

Kadeti NK Bune
Ulazak ekipa na teren
Pozdrav gledateljima i međusobno pozdravljanje

NK Buna je odlučno počela utakmicu, nakon početnog ispitivanja snaga preuzela je inicijativu i imala je više od igre. Igra je bila čvrsta, obje ekipe borile su se za svaki metar terena. Čvrsto, ali bez nepotrebnih faula. Poštena igra i pošteno nadmetanje, baš onako kako to finale treba biti. Buna je imala malu prednost u prvom dijelu, ali sredinom poluvremena HNK Gorica je preuzela inicijativu, njihove dijagonale su bile opasnije i konkretnije. Igrači NK Bune su igrali bez greške, ali pokazalo se da im nedostaje ovakvih pravih utakmica. Najveću šansu HNK Gorica je imala u 27. minuti kada je njihov napadač prebacio golmana Bune, lopta je krenula prema golu, ali obrambeni igrač Bune loptu ispucava sa same crte. Bilježimo još jednu opasnost za gol Bune kada je obrambeni igrač skoro postigao euro-autogol, ali lopta je ipak završila u korneru. Nadmudrivanje se nastavilo i ekipa odlaze na odmor s rezultatom 0:0.

Oko sokolovo

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme nastavlja se u istom ritmu, ali sada se brzi igrači Bune više odlučuju na prodore. Sudac prepušta dosuditi žuti karton u situaciji kad je igrač Bune krenuo prema golu, a igrač Gorice ga ruši s leđa. Pred golom Bune bilo je nekoliko opasnih prilika za HNK Goricu. Najizgledniji je bio slobodnjak s ruba šesnaesterca kad je većina igrača Bune stala u živi zid i strepila od najgoreg, ali izvođač HNK Gorice uspio je tek pogoditi jednog igrača u živom zidu. Iako je golman NK Bune nekim svojim intervencijama zabrinuo navijače u drugom poluvremenu je bio na visini zadatka i u nekoliko situacija je odlično intervenirao. A i obrana se dokazala, čuvali su svoj gol bez ikakve greške.Opet HNK Gorica preuzima inicijativu u sredini poluvremena, ali Buna uzvraća brzim prodorima. U nekoliko navrata nas je sudac iznenadio svojim odlukama, kao u slučaju kad je igrač Gorice skočio na igrača Bune i pao pa je sviran prekršaj u njegovu korist. Izmjenjuju se prilike i s jedne i s druge strane, Buna i dalje prijeti prodorima, a sudac konačno dosuđuje žuti karton za jedan start s leđa na kapetana Bune. Na kraju utakmice Gorica pokušava postići pogodak, Buna se brani, Buna napada i sudac svira kraj. Bez obzira na neke sitne zamjerke ne možemo reći da je sudac previše utjecao na igru i zbog toga mu možemo dati prolaznu ocjenu.

Lutrija

Iako su neki gledatelji predlagali kako bi bilo u redu da slabije rangirana momčad u slučaju neodlučnog rezultata osvoji kup ipak se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Igrači NK Bune su prvi pristupili izvođenju. Kapetan je bio siguran, a golman Bune je skoro zaustavio udarac igrača Gorice, ali lopta mu je tek okrznula prste. Druga serija, opet isti scenarij, siguran izvođač Bune, golman Bune ima loptu na prstima, ali ne više od toga. Treća serija, siguran udarac igrača Bune, ali igrač Gorice je pogodio stativu. Uzbuđenje među navijačima. Igrač Bune je i opet siguran. Breški živci su čvrsti, jači od čelika, a to je i njihov gol, njihov teren, njihove rupe i buseni, svaku travku znaju. Igrač Gorice pokušava, pogađa stativu i sve je gotovo. Kadeti NK Bune osvojili su Kup Grada Velike Gorice. Slavlje je moglo početi.

Iznenađenje?

Nekima je ovaj rezultat veliko iznenađenje. Nama, koji te klince pratimo već godinama, nije. Mnogi od njih mogli su igrati u HNK Gorici, NK Kurilovcu i u nekim od jačih klubova., ali oni igraju za Bunu. Neki su veliki talenti, drugi su veliki radnici, treći su veliki fakini. Ali svi su ovu utakmicu odigrali bez greške. Ovdje su u ovoj utakmici prije svega bili ekipa. Oni su brežani. Oni su džentlmeni na terenu, oni ne igraju prljavo, oni čak i ne padnu kad su faulirani već jure dalje bez obzira na sve. Oni su razlog zbog kojeg se voli nogomet.

Breška ekipa
Finalisti kupa - HNK Gorica i NK Buna
Kapetan HNK Gorice
Marko
Stjepan
Jakov
Josip
Danijel
Marijan
Petar
Ivan
Teo
Matija
Gabrijel
Filip
David
Matej
Trener Škojc
Kapetan Josip

Konačan rezultat, nakon izvođenja jedanaesteraca bio je 4:2. za Bunu. Petrac je pogodio. Pevec mu to ne priznaje jer je rezultat nakon regularnog dijela bio 0:0. Pouka - ne možeš ti pobijediti kladioničare čak i kad pogodiš. Uloži novce u nešto pametnije. Možda da doniraš nešto za mladež NK Bune. ;-)