Ispromašivali se u Laduču

NK Buna u Laduču

Ispromašivali se u Laduču

U subotu su kadeti NK Bune gostovali u Laduču. Pogled na tablicu otkrivao je daje Laduč bio 2. s gol razlikom 25-3. Ali o tome kadeti NK Bune nisu razmišljali, oni su došli igrati svoju igru.

Domaći igrači NK Laduča činili su se nešto fizički slabiji od kadeta Bune, ali početak utakmice je pokazao da je to samo varka. Bili su konkretniji i čvršći u duelima i često su dvojica napadala igrača Bune koji je u tom trenutku imao loptu. NK Buna je u početku bila bolja, imala je veći posjed lopte, a domaćini su čekali svoju priliku. Vidjelo se da će većina napada ići po desnoj strani na kojoj je bilo koncentrirano više kvalitetnijih i bržih igrača. Skoro da nisu ni igrali po lijevoj strani.

Prvi konkretniji napad s desne strane, obrana NK Bune je ispala i domaćin dolazi u vodstvo, 1:0.

Domaćin je rijetko dolazio pred gol Bune, ali kad su došli onda bi postigli gol

Buna nakon toga opet ima više loptu u nogama i dolazi u prilike, Gabi je nešto neodlučno pokušao prema golu. Nakon jednog kornera Joža je kroz šumu nogu poslao loptu u mrežu. 1:1. Buna i dalje stvara prilike, Đuro upućuje dobar udarac, ali i s druge strane domaćin napada, a Pavel dobro brani. Đuri je lopta okrenula leđa pa što god da je pokušao s njom nije mu uspijevalo, neuspješan lob, pa neuspješan prodor. Joža se također našao u prilici, probio je obranu domaćina, ali golman brani njegov udarac.

Pritisak na gol domaćina

I onda je domaćin izveo jedan od svojih napada s desne strane, obrana Bune se zbunila i to je bilo 2:1 za domaćina.

Dok taj gol možemo pripisati obrani Bune gol koji je slijedio bio je školski primjer brze tranzicije u fazu napada, dobro postavljeni igrači, dva dodavanja i udarac na gol. Mat u tri poteza. 3:1 za domaćina. Pogađate, akcija je išla s desne strane.

Tim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme. Bilo je očito da su igrači NK Bune po pojedinačnim mogućnostima bolji od domaćina, ali domaćin je sve to nadoknadio discipliniranom i organiziranom igrom, uigranim kombinacijama. Igrači NK Bune su više solirali, ali u nogometu uglavnom pobjeđuje tim, a ne pojedinci. Beskrajna driblanja, poigravanje s loptom, dodavanja napamet, sve je to ono s čime igrači Bune gube utakmice koje ne bi smjeli izgubiti. Nakon 7 odigranih utakmica vidi se da je Buna bez problema mogla biti na vrhu tablice. Ali igrači Bune su kao krava koja prolije punu kantu mlijeka i zato su u donjem dijelu tablice.

U drugom poluvremenu domaćin se više koncentrirao na čuvanje rezultata, ali je ipak znao i priprijetiti. Bili su opasni nakon jednog prekršaja, ali Pavel je opet na visini zadatka. Malo je i osvježena momčad, Ilijevića je zamijenio Patrik odmah na poluvremenu. Kasnije je Luku Z. zamijenio Grgur, a jednog Gabija je zamijenio drugi Gabi.

Jedan od brojnih napada konačno je urodio plodom, odličnim udarcem s lijeve strane Joža smješta loptu u suprotan kut, pod prečku i to je 3:2. Đuki je lopta pokazala da ga i dalje ne voli, ništa mu nije išlo od noge. Joža se našao u prilici da reprizira svoj udarac s lijeve strane, ali lopta je otišla preko gola.

Do kraja utakmice domaćin je malo došao do daha pa je Pavel došao u priliku za još jednu odličnu intervenciju.

Bodovi su ostali u Laduču, iako je to mogao biti potpuni potop domaćina samo da nije toliko soliranja i zeke-peke igre gostiju.