Kao dobri gosti poklonili pobjedu domaćinu

NK Buna u Vukovini

Kao dobri gosti poklonili pobjedu domaćinu

Kadeti su u nedjelju u Vukovini igrali protiv NK Bana Jelačića. Odličan teren je obasjalo sunce koje je jedino malo smetalo golmanu na istočnoj strani igrališta. Jelačić je odlično krenuo u sezonu, bolje od očekivanja, Buna nešto lošije, ali činilo nam se da je kvaliteta na strani gostiju. Barem mrvicu.

Već je sam početak pokazao da će desni krilni napadač domaćih biti najveći problem. U početku je i malo zaiskrilo, bila su dva oštrija starta, ali se poslije toga ipak malo upristojila igra.

Obrana NK Bune voli komplicirati, umjesto jednostavnih ispucavanja često se zaigraju s loptom i takvu jednu situaciju su iskoristili domaćini i došli u vodstvo 1:0. Buna je nakon toga uspostavila ravnotežu, Luka Đuretić je imao šansu, ali umjesto jednostavnog on je pokušao s modrićevskim rješenjem pa nije uspio.

U jednoj gužvi ispred gola domaćih srušen je igrač Bune i sudac je pokazao na bijelu točku.

Penal i leti lopta preko gola

Kapetanu Bune lopta nije sjela kako treba pa je otišla visoko preko gola. To je bila samo jedna u nizu neiskorištenih šansi. Buna stvara prilike, ali bez konkretne završnice. Lopte su se razletjele zrakom bez reda i pameti. Stalno se težilo kompliciranju umjesto jednostavnim rješenjima. Neki igrači previše vole loptu i ne znaju dodati, a kod nekih se vidi nedostatak treninga.

U drugo poluvrijeme je Buna krenula dosta konkretnije, kapetan je premješten više naprijed s ciljem da napad bude malo opasniji. Par novih igrača koji su ušli u igru trebali su unijeti još svježine. I onda slijedi niz šansi, napadač Bune se nije snašao sam pred golmanom domaćih. Odličan prodor s desne strane i gužva, pa onda loša povratna.

Opasnost za gol gostiju nastala je zbog indirekta kojeg je sudac dosudio nakon što je jedna nenamjerna lopta od strane igrača Bune završila u rukama golmana Pavela. Zbog prigovora kapetan Bune dobio je žuti karton.

Slijedi opet pritisak Bune, lopte opet lete visoko po zraku, mogli su gosti voditi koliko je bilo prilika, ali vidi se da im nedostaje konkretnog treninga s loptom. I opet soliranja i zadržavanje lopte.

Jedna neodlučnost obrane i pimplanje, igrač gostiju dolazi do lopte, opalio je samo da opali i lopta je odsjela u suprotnom kutu Pavelove mreže. Domaćin vodi 2:0.

Buna i dalje napada, Ilijević pogađa stativu. Par minuta nakon toga Buna konačno postiže gol, doslovno su ugurali loptu u mrežu. 2:1.

Domaćini su osjetili da bi tu moglo biti više golova pa je njihov golman započeo s odugovlačenjem, izležavanjem na terenu, nakon jednog prekida čak je i ispucao loptu daleko u aut, ali sudac nije takve aktivnost nagraditi kartonom odgovarajuće boje.

I kraj. Domaćini su zadovoljni pobjedom, malo ih je i omamilo sunce pa nisu ni vidjeli da im je Buna poklonila pobjedu.

Buna je puno bolja ekipa nego što to stanje na tablici pokazuje. Samo se trebaju skockati, dolaziti na treninge, početi igrati nogomet i naučiti da su najbolja rješenja najjednostavnija rješenja. Možda da pogledaju koji tika-taka Barcelona video na YouTube-u?