Minimalni poraz u Farkaševcu

Zrinski - Buna

Minimalni poraz u Farkaševcu

Prva utakmica nakon ljetne pauze. Olovnih nogu, u mislima tko zna gdje, u Farkaševcu se skupilo točno 11 kadeta kako bi odigrali prvu utakmicu u 1. ligi Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Manje od pola ekipe činili su članovi prošlogodišnje postave kadeta, a ostatak ekipe popunili su prošlogodišnji pioniri. Odličan teren, lijepo vrijeme, činilo se da bi i utakmica mogla biti dobra.

Obrana je solidno odigrala, ali čim bi lopta prešla centar igra bi se izgubila. Desnoj strani je nedostajalo kondicije, svi su se pomalo bojali protivničkih igrača bi nisu dovoljno čvrsto ulazili u duele. Malo se carinila lopta kada nije trebalo. Bilježimo dvije prilike iz slobodnjaka, ali bez efikasne izvedbe. Međutim domaćini nisu bili ništa bolji. Jedina prava napast bio je njihov kapetan koji je brzim trkovima pritiskao našu obranu. U onim slučajevima kad bi dobio loptu.

Očito se radilo o dosta dobrom glumačkom talentu pa je uspješno iznudio penal za domaćina. Krenuo je u dribling negdje na 14-15 metara na sredini šesnaesterca Bune, uz njega je bio kapetan Bune, napadač domaćih se zabio u njega, odbio i pao na zemlju, a sudac je veselo pokazao na bijelu točku. Isti igrač je bio siguran izvođač i domaći vode 1:0. Strijelac je nakon izvođenja penala dobio i žuti karton zbog predugog jezika.

Sigurna obrana gostiju, ali nisu bili spremni na glumce
Premalo plavih u napadu

U drugom poluvremenu Buna ima nešto više od igre, što je posljedica premještanja kapetana Bune bliže protivničkom golu. Nakon jednog prodora lopta je prošla jako blizu stative domaćina, ali nije krenula u gol. Prvi dio drugog poluvremena je pripao Buni, a onda je sredinom poluvremena domaćin nekoliko puta ozbiljno prijetio. Tim prijetnjama pomogli su i suci podržavajući domaćeg napadača koji je uspješno padao, a oni su dosuđivali slobodne udarce. Ipak Pavel je bio na visini zadatka, očuvao je svoju mrežu u nekoliko izglednih situacija, od kojih je jedna bila oči u oči s protivničkim igračem koji ga nije uspio savladati.

Glumac domaćih je izgubio dah pa je u nastavku utakmice napravio dva vrlo gruba i nepotrebna prekršaja nad gostujućim obrambenim igračima, ali sudac nije posegnuo za kartonom iako je to mogao bez problema učiniti što bi domaćine ostavilo s igračem manje budući da je već imao žuti karton iz prvog poluvremena.

Iznervirani igrači Bune zbog čestih sudačkih previda su sve više prigovarali pa su neki od njih zaradili i žute kartone. Izgleda da je sucu bilo draže vaditi kartone zbog verbalnih bravura nego zbog teških prekršaja.

Buna je na kraju utakmice pokušala stisnuti i izjednačiti, ali ništa od toga. Bodovi su ostali u Farkaševcu. Ipak ostao je dojam da ovakvi domaćini, čak i uz poguranac od strane sudaca, ne bi imali šanse protiv kompletne Bune u punoj formi.