One pixel

Neočekivana pobjeda protiv Laduča

NK Buna - NK Laduč

Neočekivana pobjeda protiv Laduča

Kišni, pomalo zimski dan u Mraclinu. Izgleda da je sve to pomoglo da se izbrišu dojmovi nakon poraza u Bestovju. Dva standardna igrača kadeta su se vratila u ekipu za ovu utakmicu, ali nedostajao je standardni golman pa je mrežu čuvao David. Ekipa Bune imala je točno 11 igrača, klupa je bila prazna. Vodeći na tablici, igrači Laduča su došli u malo većem broju.

Nitko sa strane domaćina nije spominjao bilo kakva očekivanja, došli su samo odigrati utakmicu.

Gosti iz Laduča krenuli su dosta moćno, a obranom domaćina dirigirao je kapetan Joža. Nakon početne dominacije gostiju uspostavila se ravnoteža na terenu.

Nakon što je Joža odlično izveo slobodnjak golman Laduča odbija loptu, Gabrijel je prvi na njoj i postiže gol za 1:0.

To je probudilo igrače Bune koji dominiraju skoro cijelo prvo poluvrijeme. Nakon još jednog slobodnjaka odbijenu loptu na desnoj strani hvata Ilijević i posprema u suprotni kut za 2:0. Inspirirani Ilijević skoro da je postigao i treći gol za domaćina, slična pozicija, izigrana obrana ali lopta prolazi pokraj lijeve stative. Da je to pogodio utakmica bi bila riješena.

Laduč pokušava i napada ali Joža je odličan u obrani, nitko nije brži ni jači od njega. Skoro svi igrači su dali svoj maksimum.

Drugo poluvrijeme

Gosti su u drugo poluvrijeme ušli malo odlučnije, koriste gužvu u obrani domaćina i ugurali su loptu u mrežu za 2:1.

Jedan slobodnjak gostiju, ispala lopta golmanu, napadač gostiju je brži od obrane i lopta je opet u mreži, 2:2.

Slična priča se dogodila malo kasnije pred golom gostiju. Slobodan udarac, odbijena lopta, igrač Bune je prvi na njoj i to je 3:2.

Malo kasnije Buna je bila u prilici da povisi vodstvo, odlično proigravanje na Jožu koji izlazi sam na golmana gostiju koji odnosi pobjedu u tvom dvoboju i čuva mrežu.

Domaćini su se nadali da je to konačni rezultat, ali gosti su imali druge planove. Iskoristili su jedan trenutak neodlučnosti obrane domaćina, s lijeve strane napadač šalje loptu u suprotni kut i ona se laganom kretanju zavrtjela u mreži. 3:3.

Buna se nije predavala, i dalje napadaju, kombiniraju, a jedan domaći igrač nakon nabacivanja pogađa s laktom Jožu koji pada, a sudac pokazuje na bijelu točku. To je unijelo dosta nervoze u redove gostiju, jedan od njih je pokušao suca pogoditi loptom, nije uspio pa je nagrađen crvenim kartonom.

Joža je siguran izvođač s bijele točke za 4:3.

Nepredvidiva liga uzela je još jednu neočekivanu žrtvu.