One pixel

Uz najavljenu kišu Buna očekuje i prekid bodovne suše

Klinci NK Bune na igralištu u Šiljakovini

Uz najavljenu kišu Buna očekuje i prekid bodovne suše

U subotu sve ekipa mladih nogometaša NK Bune izlaze na teren. Prvi su na redu kadeti koji putuju u Stupnik gdje u 11 sati igraju protiv NK Stupnika. Buna je na 11. mjestu, a Stupnik na 12. pa bi mogli govoriti o derbiju začelja, ali znamo da Buna zaslužuje bolje mjesto pa se svi nadaju da će se iz Stupnika vratiti sa sva tri boda. Buna je u prve tri utakmice dala samo jedan gol, a primila 5, dok je Stupnik postigao 5 golova, ali i primio 15. Ozljede su opet načele ekipu, ali imamo i povratnike s bolovanja tako da stanje nije ništa bolje nego u prethodna tri kola, ali ipak se nadamo boljoj igri.

Igralište u Šiljakovini, na kojem treniraju sve mlade ekipe kao i ekipa seniora, nestrpljivo očekuje prvu službenu nogometnu utakmicu. Pole je spremno za natjecatelje, a za to je zaslužan Dražen Lučan koji se već mjesecima brine za teren i za prateću infrastrukturu kako bi mali i veliki nogometaši Bune imali uvjete za rad dok traju radovi na njihovom travnjaku.

Sutra Šiljakovčani mogu prisustvovati najslađoj nogometnoj poslastici, a to su utakmice prstića i limača. U goste nam dolazi NK Vrbovec, kombinirani program započinje utakmicom prstića u 13 sati, a nakon njih na teren istrčavaju limači. Pogled na tablicu otkriva da su prstići NK Vrbovca posljednji s gol razlikom 1:14, ali ni NK Buna ne zaostaje puno s gol razlikom 4:10 (i to samo iz jedne utakmice). Izgleda da možemo očekivati utakmicu punu golova, a navijamo da NK Buna postigne barem jedan gol više kako bi službeno natjecateljsko krštenje igrališta započeli pobjedom.

Limači Vrbovca su odigrali 0:0 s HNK Goricom i izgubili Inter-Zaprešića (1:5) pa možda položaj na tablici i gol razlika malo zavaravaju. Čini nam se da se radi o dobrom protivniku i da će se limači Bune morati dobro potruditi da bodovi ostanu u Šiljakovini.

Da će zaključiti mlađi i stariji pioniri koji su domaćini u Turopolju gdje dočekuju HNK Goricu. Čini nam se da mlađi pioniri imaju više prilike da izvuku povoljan rezultat jer ni Gorica ne briljira, imaju jednu pobjedu i tri poraza, ali i napetu gol razliku 5:7. Stariji pioniri imaju puno uvjerljivijeg protivnika, HNK Gorica je u njihovoj ligi prva, s maksimalnim bodovnim učinkom i gol razlikom 36:5. Kombinirani program u Turopolju započinje u 16 sati.