One pixel

Zahtjevna sezona za mladež NK Bune

Klinci NK Bune na igralištu u Šiljakovini

Zahtjevna sezona za mladež NK Bune

Zbog radova na igralištu mladež NK Bune svoje domaće utakmice igra širom Turopolja, a treninge održava na igralištu u Šiljakovini na kojem je nekada igrao NK Šiljak. Teren je malo valovit, ali je zato trava bolja nego na većini igrališta u Turopolju.

Česte odgode utakmica i igranje sa šarolikim protivnicima prošlih sezona natjerali su vodstvo kluba i trenere da sreću potraže u višem rangu natjecanja kojeg su ekipe i izborile na zelenom terenu. Tako su sva natjecanja ove godine u organizaciji Nogometnog saveza Zagrebačke županije što znači da službene informacije o utakmicama i natjecanju možete pronaći u glasnicima NSZŽ.

Prstići i početnici (limači) igraju zajedničke utakmice u ligi Prstići i početnici "B" NSZŽ. Protivnici su im Ban Jelačić, Zelina, Kurilovec, Naftaš Ivanić, Dugo Selo (I i II), HNK Gorica, Vrbovec i Inter Zaprešić II. Utakmice koje su se trebale igrati ovaj vikend u Zaprešiću su odgođene, a idući vikend (15.9.) put nas vodi u Sveti Ivan Zelinu. Prstići su uvijek velika enigma, ekipa je pomlađena i njima je važno samo da se igra, rezultat nije toliko važan. Limači su se već dokazali na jednom turniru prošli tjedan i čini se da bi oni mogli biti dosta ugodno iznenađenje ove sezone.

Mlađi i stariji pioniri igraju Prvu ligu NSZŽ. Protivnici su im Vinogradar, Laduč, Dugo Selo, Inter Zaprešić, Vrbovec, Bistra, Ban Jelačić, Samobor, Zelina, HNK Gorica, Kurilovec, Vatrogasac (Z) i Jaska. U prvom kolu doživjeli su poraze u Kurilovcu, Mlađi pioniri izgubili su 4:0, stariji su poveli 0:1, ali je na kraju ipak bilo 4:1. za domaćina. Mlađi pioniri su ovaj vikend igrali u Zaprešiću protiv Intera i izvukli su pristojan poraz od 6:0. Oni će ovu sezonu iskoristiti za učenje, stariji pioniri bi trebali biti nešto uspješniji zbog iskustva na velikom terenu.

Kadeti imaju novu ekipu. Još se traže. Nedostaju im neki standardni igrači da bi sve to izgledalo malo ozbiljnije. Ipak i takva ekipa se može uspješno nositi s protivnicima, a u prva dva kola sudački propusti su im oduzeli 3 boda. Zrinski je pobijedio golom iz dvojbenog jedanaesterca, a Top je izvukao neriješeno golom nakon prekršaja u napadu. Kadeti se natječu u Prvoj ligi NSZŽ, a ostali protivnici su im Rakov potok, Ban Jelačić, Vatrogasac (Z), HNK Gorica, BSK, Laduč, Ostrna, Bestovje, Stupnik i Sloga iz Križa s kojom igraju u idućem kolu.

Ne zaboravite da pregled nadolazećih utakmica možete uvijek pogledati na našoj stranici Najave utakmica.