One pixel

Lijepa naša županija

Lijepa naša županija - NK Rakovec - NK Buna

Lijepa naša županija

Raspored se poigrao s mladim nogometašima NK Bune. Jedan vikend svi igraju doma, a drugi vikend svi putuju. Ovaj vikend provozao sam se nešto više od 220 kilometara vozeći djecu na dvije utakmice.

Naša županije je posebnog oblika i putovanje s kraja na kraj znači da idete na pravi mali izlet. Pisarovina nam je dosta blizu, tu idemo poznatim putevima, jedino oko Vukomerića nikako da poprave onaj obilazak. Tu je bolje da vjerujete svojem nosu i domaćinima nego da slijedite navigaciju. Do Pisarovine možete uživati gledajući brojna gnijezda roda. Ako je vaša kazaljka blizu rezerve nemojte se uzdati da benzinska u Pisarovini radi jer će baš tada biti zatvorena. Igralište u Pisarovini ima zanimljive prirodne tribine u hladu oraha.

Preko Pisarovine mogli bi i do Jastrebarskog, ali ako nije gužva na A1 bolje je ići duljim, ali bržim putem. Te obilaznice i autoceste nam dosta pomažu u našim putovanjima jer puno brže stižemo na cilj nego prije par godina.

Do Pokupskog ne putujemo jer je mladež Kupe u nižim ligama, a turopoljska gostovanja su sva jako blizu pa njih i ne računamo pod putovanja.

Nema kluba na Žumberku pa tamo ne putujemo mada bi bilo zanimljivo. Najzapadnije gostovanje je Klokočevec Samoborski, ako ne skrenete na vrijeme mogli bi završiti u Sloveniji. NK Klokočevac ima jedno od najboljih igrališta koje smo vidjeli na našim putovanjima, velikih je dimenzija i idealno za igru.

Malo bliže od Klokočevca su nam Strmec, Orešje i Bestovje. Tamo ima zanimljivih igrališta uz jezera i zgodne su lokacije za izlet mada u blizini nema nekih sadržaja. Novaki imaju lijepo igralište usred mjesta i ne smetaju mu velike količine kiše. Isprobano u praksi.

To Kerestinca smo isto znali putovati sporednim putevima, kroz Obrež, Demerje i Stupnik. Ali vraćali bi se obilaznicom jer je brže. Tu je blizu i Rakov Potok. Dolje prema jugu je Kupinec, može se sporednim putevima, ali bolje je koristiti duži put i otići na A1. Kupinec ima nekakvog ukopano igralište, a čini nam se da je onaj betonski blok preopasno smješten blizu aut-linije.

Na potezu od Zaprešića do Harmice ima nekoliko zanimljivih gostovanja. Brdovec, Zdenci Brdovečki, Laduč, Šenkovec. U Laduču i Šenkovcu igru pozdravljaju vlakovi koji prolaze. Sjeverno od Zaprešića je Pušća (Gornja i Donja). Tamo se krave stvarno pasu pod ručnom i morate paziti da ne zalutate jer ima stvarno strmih ulica. Igralište NK Pušće je jako zanimljivog oblika, možda nam je sunce lupilo u glavu, a možda je i stvrano malo krivo postavljeno.

Od istočnih gostovanja tu nam je Rugvica, a s druge strane autoceste je Ostrna (ako Buna ima grbavicu od terena Ostrna ima grbavicu na kvadrat i još dva kanala), Dugo Selo, a u tom pravcu su i Brckovljani gdje je teren s umjetnom travom koji nam je uvijek pomalo nezgodan. Prema sjeveru je Donja Zelina, s druge strane A4 je Rakovec, a poslije Svetog Ivana Zelina je Hrastje. Na tom igralištu je lijepo igrati u sunčano jutro, igralište je dijelom u hladu jer je s jedne strane šuma pa obično iz nje struji osvježenje. Tribine su montažne ali pružaju dobar užitak gledanja utakmice. Samo pazite da vas zbog svježine iz šume ne prevari sunce iz zasjede i isprži na brzaka.

Najistočnije gostovanje je Križ. Teren je idealan za piknik, s gornje strane je povišenje i klasične tribine, ali s donje strane je velika travnata površina pa ponesite dekicu i frižider. Iako preko Dugog Sela i Kloštar Ivanića možete izbjeći naplatnu dionicu A3 ipak je bolje platiti cestarinu i doći brže. Osim ako nije neki turistički termin pa upadnete u gužvu na naplatnim kućicama. Za svaki slučaj, kad polazite iz Križa, napunite frižider.