One pixel

Loš početak sezone za Bunu

NK Buna - NK Kupa

Loš početak sezone za Bunu

To je trebao biti pravi breški derbi, ali izgleda da su na utakmicu došli samo igrači NK Kupe koji ničim nisu pokazali da su novaci u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Istok. Kad novinari pišu da je ponajbolji domaći igrač vratar onda znate da nije dobro. Igrači Kupe su bili žustriji, brži dok su igrači Bune imali teške noge.

Kupa je došla u vodstvo nakon što je vratar skinuo zicer Filipu Kuzmiću, ali je Brajković popratio akciju i pospremio odbijanac u mrežu. Buna je imala veliku priliku krajem prvog poluvremena, ali je Antoio Mrkonjić iz jedanaesterca promašio cijeli gol.

U drugom poluvremenu Kupa je i dalje imala inicijativu, na 0:2 povisio je ponovno Brajković, iskosa s desne strane pogodio je suprotan kut gola. Vranešić pri samom kraju utakmice iz slobodnog udarca puca prema golu, lopta se odbijala od prečke do zemlje pa opet gore. 0:3.

Lokalniji mediji su pisali da je Kupa debitirala pobjedom i Zasluženo slavlje Kupe u breškom derbiju.

U 2. kolu Buna je išla u goste kod Ostrne. Ostrna se nije proslavila u 1. kolu, izgubila je 6:1 u Obrezini i činilo se da Buna ima šanse popraviti dojam iz prve utakmice. No to se nije dogodilo, domaćin je slavio 3:1.

U nedjelju u Malu Bunu stiže NK Dubrava. Oni su u prvom kolu izgubili 6:0 od Milke Trnine, a u drugom kolu doma ih je pobijedila Mladost 0:1.

Buna ponovno ima šansu da uknjiži prve bodove. Tome se nada i Dubrava. Čija će želja biti jača i noge spretnije možete vidjeti u Maloj Buni u nedjelju, 6. rujna od 17 sati.