One pixel

Boris Konjević novi strateg momčadi Bune krenuo u pripremno razdoblje

Boris Konjević. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Boris Konjević novi strateg momčadi Bune krenuo u pripremno razdoblje

Uprava kluba iz Male Bune povukla je potez, nakon njihovog višegodišnjeg trenera Miroslava Lukinića za trenera u novoj sezoni za novi uzlet angažirali su Borisa Konjevića. Profesor tjelesnog odgoja iz Velike Gorice dugi niz godina vodi mladež kluba Gorica 03, seniorski trenerski staž započeo je u Mraclinu, nastavio u Gradićima te zadnje dvije godine u Mladosti iz Dragonošca.

– Nakon spomenute predivne dvije godine u Dragonošcu gdje sam skupio mnogo lijepih iskustava i prijateljstva vraćam se velikogoričkom nogometnom podneblju. Motiv mi je isključivo izazov i mogu reći po prvi puta imperativ jer u dosadašnjim klubovima to je uglavnom bila borba za opstanak.
Osvrnuo se uvodno Boris Konjević na prethodno razdoblje, a koji su ciljevi njegovog novog kluba ?


– Buna je stabilan klub u ligi kojoj se natječe, ima dosta igrača te mi je imperativ da ih dignem na viši nivo. Predstojeće sezone cilj nam je poboljšati plasman iz prošlog prvenstva, odnosno ući u krug vodećih klubova lige i vjerujem da ćemo za takav plasman imati kvalitetu. Sa ovakvom Upravom i brojem igrača mislim da je to ostvarivo.
Kako je igralište u Maloj Buni u fazi renoviranja njegova momčad gotovo cijelo prvenstvo igrat će “gostujuće” utakmice. Novi strateg malobunskog kluba misli da to neće biti dodatno opterećenje po njegovu momčad.


– Vjerujem da će to biti dodatni impuls za momčad, stvari su se pokrenule jer ovi dečki nisu zaslužili igrati na travnjaku kakav je Buna imala do sada. Ovim potezom raste samo kvaliteta infrastrukture u Buni gdje uz seniorsku momčad imaju kvalitetu u mladim selekcijama koja je brojna i bilo je krajne vrijeme za takav potez. Kad igralište bude gotovo svi pogoni imat će kvalitetnije uvjete za rad. Glavno trenažno igralište bit će nam u Šiljakovini, ali i po susjednim klubovima. Dogovorili smo pripremne utakmice sa Jelačićem iz Vukovine, Malom Mlakom, Prigorjem iz Žerjavinca i Mladosti iz Dragonošca. Vjerujem da imam načina uvjeriti igrače da nam zbog “gostovanja” svako kolo neće biti hendikep već da nam nagrada na kraju svega bude novo igralište. Cilj nam je što bolje pripremiti se za ono što nas očekuje u prvenstvu. Na popisu imam mnogobrojan igrački kadar, svaki igrač želi igrati i dobit će priliku, samo treniranjem i zalaganjem to se može postići.

Na popisu trenera Borisa Konjevića je gotovo tridesetak igrača, Vratarsku konkurenciju tvore F. Rak, M. Juratović, M. Odrčić. Prošlogodišnji kadar je većinom ostao na okupu R. Huđber, J. Ruklić, I. Rak, R. Lučan, M. Starčević, M. Kuzmić, M. Rak, J. Huzjak, M. Vujnović, A. Mrkonjić, J. Muža, J. Huzjak, D. Škojc, K. Lučan, I. Dumbović, T. Matak. Povratnici u staro jato su M. Kovačić, I. Grđan i M. Šebek. Priključeni izlazni kadeti: F. Kuzmić, Ja. Rak, Jo. Rak, I. Šestak, A. Lukinić, M. Mikulin. Za sada su pristupili u redove Bune dvojac P. Galović i I. Šandor.

Rekonstrukcija travnjaka u Maloj Buni

Opće je poznato da je Buna imala najlošiji travnjak od svih velikogoričkih klubova. Za vrijeme kišnog razdoblja “blato do koljena”, kad pak kiše nisu padale sunce i vjetar igralište su pretvorile u neravnu “betonsku” površinu, zaista je bilo kratkih dionica za neke normalne uvjete igranja nogometnih utakmica. Tako iz sezonu u sezonu. Prema broju igrača od mladeži do seniora Buna je zaslužila bolje uvjete, Gradska uprava Velike Gorice na čelu sa gradonačelnikom Draženom Barišićem prepoznala je situaciju i radovi su konačno krenuli. Sve faze radova budno prati dugogodišnji tajnik kluba Zlatko Petrac. Osmjeh na licu, ali i njegov karakterističan brk je zadovoljan.
– Krenuli smo desetak dana nakon završetka prvenstva. Maknuta je ograda, zaštitna mreža i golovi od naše strane. Šumarija je posjekla nekoliko hrastova iza gola čije grane su izrasle u prostor igrališta. Trenutačno se postavljaju drenažne cijevi, nosači i kabeli za rasvjetu. Zatim slijedi navoz zemlje i “napinjanje” igrališta te slaganje travnjaka krajem mjeseca kolovoza.

Miro Svekric i Zlatko Petrac. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Kada bi novi travnjak trebao biti upotrebljiv i gdje će Buna i njezine selekcije odigravati utakmice u novoj sezoni?
– Gotovo sigurno ove sezone nećemo igrati na novom travnjaku. U susret su nam izašli klubovi iz susjedstva, seniori će uglavnom igrati utakmice u Mraclinu na Staroj grabi, za mladež ćemo koristiti igrališta u Buševcu, Turopolju, Vukovini i možda u Meštrici.

Preneseno s web stranice CityPortala.