One pixel

Propuštena prilika za pobjedu

Ispucavanje

Propuštena prilika za pobjedu

Pozorno se prati ekipa prstića

Dok smo od prstića u Svetom Ivanu Zelini očekivali samo da dobro igraju, od limača smo očekivali i malo više. Pripremne igre dale su naslutiti da imamo još jednu dobru generaciju. NK Zelina je ozbiljan protivnik sa širokom klupom, ali naši prstići su odlučni i odlični. Jedino to vrijeme je bilo možda malo prevruće pa nekima nije bilo jasno kako se baš te utakmice prstića i limača moraju igrati po najvećem suncu.

Dalekometni udarci su izgleda zaštitni znak domaćina pa su i limači NK Zelina započeli s udarcima iz daljine prema golu Bune. Početak je bio repriza prve utakmice. NK Buna iz prodora, uz odličan lob, postiže pogodak za 0:1. Buna i dalje ima više od igre i nakon jednog slobodnog udarca i snažnog pritiska na gol rezultat je povećan na 0:2. I u nastavku Buna ima više od igre, a domaćin u napadu uvijek čini jedan potez više koji omogućava obrani gostiju da otkloni opasnost. I golman Bune je siguran u svojim intervencijama.

Čvrsta obrana i siguran golman Bune

Buna i dalje stvara šanse i na odmor se moglo otići i s većom razlikom. Nekoliko dobrih nabacivanja i prodora nisu iskorišteni jer nitko nije pokrio drugu stativu. Jedan prodor po lijevoj strani skoro je završio u mreži ali udarac prema drugom kutu otišao je malo pored stative. Okušali su se igrači Bune i iz daljine, ali lopta je prošla malo iznad prečke.

Da je bilo sve po pravilima igrači Bune otišli bi na odmor s rezultatom 0:2, ali sudac je zaboravio svirati kraj. Zapravo izgleda da uopće nije znao koliko traje poluvrijeme u ovoj uzrasnoj kategoriji pa je poluvrijeme trajalo nekoliko minuta duže. Izgleda da bi prije svake utakmice suce trebalo ispitivati i pravila pa se ovakve situacije ne bi događale. Sjećamo se mi i slučajeva iz prošlih sezona kad su neki suci limačima svirali i zaleđe iako ono ne postoji u ovom natjecanju.

U tom produženom dijelu domaći su postigli gol i smanjili rezultat na 1:2.

Buna je lošije ušla u drugo poluvrijeme, krilni igrač domaćih je brzo prošao po krilu i uputio udarac koji se odbio od druge stative, lopta je završila pre čak 3 domaća igrača od kojih je jedan pospremio loptu u mrežu. 2:2.

Taj brzi krilni igrač domaćih i dalje Buni radi najviše problema, navijači gostiju se čude otkud se taj sad iščupao jer ga nije bilo za vidjeti u prvom dijelu. Bilježimo i nekoliko opasnih prekršaja domaćih, neprimjerenih ovom uzrastu. Neke je sudac svirao, a neke nije. Buna je pomalo ostala bez daha, a brzanci domaćih im rade sve više problema.

I onda gol za 3:2. Lopta je opet prošla prema hrpici domaćih na drugoj stativi, jedan od njih si je pomogao rukom da ugura loptu u mrežu, ali sudac je ocijenio da to nije ruka. Ne bi nas začudilo da je on veliki obožavatelj Maradone, a najomiljeniji njegov gol mu je Božja ruka.

Pritisak Bune bez rezultata

Igrači Bune su se na kraju malo probudili, malo su pritisnuli gol domaćina, bilo je nekoliko dobrih udaraca, ali nedovoljno preciznih. Sudac je ovaj put svirao kraj na vrijeme i bodovi su ostali kod domaćina.