One pixel

Golijada u Zelini

Taktička nadogradnja u poluvremenui

Golijada u Zelini

Nestrpljivo smo čekali prvu službenu utakmicu prstića u ovoj sezoni. Glavni igrači su prešli u limače i bilo je pitanje kako će se mala, ali hrabra ekipa snaći protiv NK Zeline. Teren je bio dobar, vrijeme je bilo idealno za igru, ali s vremenom je sunce sve više peklo.

Iako smo očekivali igru 'svi na loptu' ipak su i jednu i drugi pokazali da su već ozbiljni igrači koji znaju držati formaciju. Nakon početnog ispitivanja snaga jedan prodor obrambenog igrača Bune urodio je plodom i gosti vode 0:1.

Domaćinima su udarci iz daljine izgleda najbolje oružje i raspucali su se prema golu Bune, ali nisu pogađali gol. Izjednačili su nakon što je im je obrana gostiju poklonila loptu. 1:1. Nastavljaju s dalekometnim udarcima, a u jednoj prilici su igrači zasmetali golmanu Bune i domaćin vodi 2:1. I dalje nastavljaju s istom taktikom, pogodili su stativu, a onda kasnije i gol. 3:1.

Prvi put na golu i puna mreža, ali golman Bune većinu golova nije mogao spriječiti

Gosti su uporno pokušavali iznijeti loptu kroz sredinu gdje je bila najveća koncentracija domaćih igrača umjesto da težište igre prebace na krilne igrače. Došlo je i razdoblje igre u kojima je Buna bila malo ozbiljnija, a jedan dalekometni udarac odsjeo je iza leđa golmana domaćih. 3:2.

Megi je maksimalno iskoristila svoju minutažu

Igrači s klupe unijeli su malo svježine u igru gostiju, počeli su malo više kombinirati i dodavati. Prvu loptu koju su joj uputili suigrači Megi je promašila, ali je zato u drugoj prilici bila odlično postavljena na drugoj stativi i odličnim volejem zabila za 3:3.

Domaćini su pronašli recept i dalje pucaju iz daljine i pogađaju za 4:3.

Početkom 2. poluvremena golman Bune se istaknuo nekoliko puta kroteći duge udarce iz daljine. Ali domaćini nakon toga gađaju rašlje (5:3), suprotan kut nakon prodora (6:3), još jedan prodor i lopta u suprotni kut (7:3) i još jedan udarac iz daljine (8:3).

Ipak Buna je smogla snage da malo pritisne domaćine, Andrija odlično prodire s desne strane i stvara priliku za gol. 8:4.

Buna je zaprijetila i iz kornera

Igrači Bune premjestili su igru na polovicu domaćina, a to je njima stvorilo priliku za protunapad pa je jedan odbjegli igrač došao sam ispred golmana i povećao rezultat na 9:4. Konačan rezultat postavljaju igrači Bune koji su ugurali loptu u vlastitu mrežu. 10:4.

Iako rezultat nije povoljan za Bunu utakmica je bila lijepa za gledatelje s dosta golova. Buni nedostaje utakmica u nogama, brža tranzicija lopte iz obrane prema naprijed i bolje korištenje krilnih igrača. Ne sumnjamo da će u utakmicama koje slijede popraviti te nedostatke u igri i doći do prvih bodova. Prva prilika je već idući vikend na domaćem terenu...