One pixel

Raspucani u Lomnici

NK Lomnica - NK Buna

Raspucani u Lomnici

Prstići NK Bune u petak su u Lomnicu došli sa zebnjom u srcu zbog neugodnog iskustva iz Kurilovca. Ekipa koja je primila najviše pogodaka u ligi (123) i uspjela izboriti samo dvije pobjede u jednoj dominantnoj utakmici pobijedila je Bunu 2:0. Jasno vam je tu nešto ne štima i da ekipa koja je igrala protiv Bune nije ista ekipa koja je uspjela postići tek dvije pobjede. Kakvi su i čiji interesi bili da se Buni suprotstavi pojačana ekipa ostavljamo vama da zaključite, nije baš da se ekipa Kurilovca borila za opstanak (jer iz ove lige se ne ispada), prije će biti nešto drugo... Rezultat nije i ne smije biti najvažnija stvar u ovim uzrastima, ali žalosti nas da djeca od malih nogu uče da postoji druga rješenja osim poštene igre.

I tako su prstići došli u Lomnicu pitajući se hoće li "igrati veliki", a dečke je osobito zabrinjavalo pitanje "hoće li igrati ona velika curica". Naši džentlmeni su uvijek slabije igrali protiv curica jer bi uvijek pazili na njih i čuvali se da ih ne fauliraju. Odahnuli su kad su vidjeli da će uvjeti biti regularni.

Vrlo brzo Buna dolazi u vodstvo udarcem iz daljine, 0:1. NK Lomnica se tada budi i slijedi razdoblje igre u kojoj domaćin preuzima inicijativu, postaje opasniji i pogodak visi u zraku. Ipak obrana Bune je odoljela napadima dok je na drugoj strani obrana Lomnice kiksala, napadač Bune oduzima loptu kraj gola, vraća svojem igraču loptu na udarac koji iz daljine postiže eurogol. Lopta se odbila od stative i završila u mreži. 0:2. Igrači NK Bune su otkrili recept pa i dalje pucaju izvan kaznenog prostora. Još jedan udarac, lopta završava u rašljama i 0:3. Po prokušanom receptu slijede golovi za 0:4 i 0:5, a onda jedan od najmanjih igrača Bune postiže gol iz blizine, bio je najbrži kod stative i 0:6.

Drugo poluvrijeme počelo je malo mirnije što se tiče golova, ali bilo je nekoliko prekršaja i nezgodnih lopti koje su pogađale tamo gdje nisu trebale pa je nekoliko igrača s obje strane završilo na travi, ali bez ozbiljnijih posljedica.

Gužva pred golom Lomnice

Buna nastoji prići bliže golu i jednoj takvoj akciji postižu gol za 0:7. Domaćini uspijevaju iz jednog prodora postići počasni pogodak za 1:7. Nakon opsade gola i nekoliko propuštenih prilika kapetan Bune se vraća provjerenom receptu pa iz daljine postiže pogotke za 1:8 i 1:9. Najljepši gol u drugom poluvremenu bio je odličan lob, igrač Bune iz blizine snalažljivo prebacuje golmana Lomnice za konačan rezultat 1:10.

Mi se znamo veseliti - prstići NK Bune