One pixel

Do pobjede u drugom poluvremenu

NK Brcko - sumrak

Do pobjede u drugom poluvremenu

Juniori su na utakmicu 2. kola u Božjakovinu protiv NK Brcka doputovali bez nekoliko standardnih igrača koji su bili zauzeti vatrogasnim obavezama. Ipak uspjeli su skupiti 11 igrača.

Teren s umjetnom travom u Božjakovini je uvijek malo nezgodan za ekipe koje su naučene na svoje travnate grbavice. Teren je ravan, umjetna trava je već dosta 'ugažena', lopta je brža i malo drugačije odskače. Uklizavanja nisu poželjna.

Buna je u prvom poluvremenu bila bolja ekipa, ali ne dovoljno da to izraze i u golovima. Bilo je nekih prilika, udaraca ali obrana domaćih i njihov golman uspjeli su sačuvati svoju mrežu.

Nakon što su prvo poluvrijeme iskoristili za privikavanje na teren u drugom poluvremenu igrači Bune su bili malo konkretniji i opasniji. Kako s klupe nisu mogli računati na savjete trenera sami su prilagođavali svoju igru i samotaktički se organizirali na terenu.

Gdje je nestao čovjek?

Joža se premjestio malo bliže golu, dobio je dobru loptu, prebacio golmana i postigao gol za 1:0.

Sada se već lakše igralo, ali domaćini su i dalje čvrsti, a Buna je dosta oprezna. Ipak jedno slabo ispucavanje domaće obrane koristi Zvonko koji je dobio loptu u idealnoj poziciji i povećava rezultat na 2:0. Domaća obrana je bila u mikro-šoku, zaboravili su se vratiti kada je trebalo, Joža dobiva loptu, koristili priliku i pored golmana šalje loptu u mrežu za 3:0.

Konačan rezultat postiže Rovišan koji je u dobroj maniri Ivice Kostelića odigrao mini-slalom, prošao par igrača i poslao loptu pored zbunjenog golmana. 4:0.

Iako su neki navijači Bune malo prigovarali kako to nije ona Breška nogometna samba koju su očekivali ipak su se ostali složili da je to bila solidno odigrana utakmica, sigurno se došlo do pobjede i nema razloga za prigovore.

Buna pred golom domaćina