One pixel

Jedva izvukli bod

NK Buna - NK Turopoljac

Jedva izvukli bod

Juniori su ugostili Turopoljac u klasičnom noćnom terminu. Turopoljac je imao maksimalni bodovni učinak iako ima i dosta neodigranih utakmica pa ih ekipa Bune nije doživjela dovoljno ozbiljno. Možda je tome kumovala i pripremna utakmica prije početka sezone u kojoj je prorijeđen sastav Bune, uz nekoliko kadeta i bez golmana, poprilično lako dobio ekipu iz Kuča. A neki igrači su došli i dosta umorni s posla ili nekih drugih aktivnosti.

Od početka igrači Bune su previše komplicirali na svojoj polovici, driblali, loše dodavali, otezali s dodavanjem. Gosti su prvi uputili nekoliko udaraca prema golu. Niti traga od one mlake ekipe iz pripremne utakmice. Ovi igrači su bili brzi, konkretni, jaki, odlučni i oštri u duelima.

Ipak gol je bio više splet nespretnih okolnosti, došlo je do prodora s lijeve strane, upućen je udarac, lopta se odbila od stative, obrana je zaspala i igrač gostiju ju ubacuje u mrežu za 0:1.

Buna se malo probudila, ali bez konkretnih prilika. Napadači i veza kao dva odvojena svijeta. S druge strane kad god bi brzanci gostiju došli na polovicu Bune zvonilo je za opasnost.

Cavrić je u jednoj prilici dobro probio lijevu stranu, odlično ubacio loptu pred gol, ali napadači nisu popratili akciju kako treba, ostali su predaleko da bi išta mogli napraviti.

Sucu utakmice nedostajali su pomoćnici pa je u nekim prilikama pogrešno procjenjivao što se događa na terenu. Tako je dosudio i slobodnjak za goste, s lijeve strane, mada do njega nije trebalo ni doći. Iz tog slobodnog udarca gosti pomalo sretno, ili više nespretno za Bunu, dolaze u vodstvo 0:2.

Na početku drugog poluvremena i dalje igračima Bune nedostaje odlučnosti i brzine pa je bilo pitanje da li oni vjeruju u preokret. Ipak gosti su se malo povukli, odlučili su na sve načine usporavati igru i krasti vrijeme pa Buna malo-pomalo radi pritisak na vrata gostiju. Gosti štede snagu, ali i dalje vrebaju svoju priliku iz protunapada i tu su bili dosta opasni. Opasni su bili i zbog grube igre.

U jednom bijegu prema golu Bune igrač gostiju najprije sapliće obrambenog igrača Bune i nakon toga se zalijeće na vratara koji je već bio na lopti i nepotrebno ga ozljeđuje. Što je bilo u glavi tog igrača da radi takav opasan i nepotreban prekršaj? Sudac mu je dodijelio drugi žuti pa je on napustio igru.

Joža konačno iskorištava nepažnju obrane, prima loptu na desnoj strani ispred gola i iz okreta prebacuje vratara gostiju šaljući loptu u suprotni kut mreže, 1:2.

Igra se nastavlja, trener domaćih je sve adute bacio na napad. I kad se već činilo da će gosti odnijeti sve bodove, jedna od brojnih gužvi urodila je plodom, vratar i obrana su uspješno branili gol dok lopta nije došla do Matka koji s desne strane, skoro s crte ubacuje loptu prema golu, a obrana i vratar gostiju ju ne uspijevaju izbaciti van i to je 2:2.

Do kraja je Buna čak mogla doći i do pobjede, ali napadač Bune nije bio dovoljno precizan prilikom udarca glavom.

Oštra utakmica, još oštriji gosti, brzi, nezgodni. Buna pomalo mamurna, umorna, komplicirana. Ipak pohvalno je to što su se borili do kraja, nisu odustajali, izvlačili su zadnje atome snage. Gledatelji su bili zadovoljni, jedni su komentirali da je ovo uzbudljivije i bolje od utakmice seniora, a drugi su rekli kako je neriješeno ipak na kraju realan rezultat.