One pixel

Pobjeda izborena u drugom poluvremenu

NK Buna - NK Zelina

Pobjeda izborena u drugom poluvremenu

Buna je ugostila Zelinu u već tradicionalnom noćnom terminu subotom. Iznenađeni smo bili što su Joža i Franjo utakmicu započeli na klupi jer su zakasnili na utakmicu, a trener i dalje nastavlja s praksom da igrači koji kasne ne započinju od prve minute. Već se to događalo i prije.

Buna je u utakmicu krenula dobro, s pritiskom na obranu gostiju. Jedan igrač gostiju igra rukom u svojem šesnaestercu i sudac pokazuje na bijelu točku. Rovišan je izvođač, ali vratar gostiju je spretniji i brani udarac.

Nakon toga Zelina se malo pribrala i počela prijetiti golu Bune. Zelina je u svojem sastavu imalo nekoliko jakih i brzih igrača pa je i igra postajala brža, ali i dosta oštrija. Zelina je konkretnija i brža. Njihovi igrači su i brži na jeziku pa teren odzvanja od njihovih psovki. Čovjek poželi da se neka pravila Malonogometne lige Vukomeričkih gorica primjenjuju i na velikom terenu jer takve stvari nije lijepo za čuti.

Nakon jednog bijega napadača Zeline trese se mreža Bune za 0:1.

Sudac je bio dosta loš, neujednačenog kriterija, ali griješio je i na račun jedne i druge ekipe. I pokazao da ne zna koliko minuta se igra utakmica juniora. 40? 45?

U drugom poluvremenu u igru ulaze Franjo i Joža i donose prevagu. Joža predstavlja veliki problem za obranu gostiju, u jednoj prilici ih je izmiješao i namjestio priliku Matku koji pogađa za 1:1.

Nakon jednog slobodnjaka Franju uspješno izbjegava zaleđe i Buna dolazi u vodstvo, 2:1.

Obrana gostiju sve više gubi dah, što koristi Matko koji bježi, sam izlazi na golmana i povećava rezultat na 3:1.

Da bi utakmica bila zanimljivija pobrinula se Zelina i njihov igrač odličnog šuta koji s 30 metara gađa rašlje na desnoj strani gola i smanjuje rezultat na 3:2.

Nakon jednog od brojnih Josipovih prodora i probijanja strane Franjo dobiva loptu na pet metara, njegov udarac vratar gostiju brani ali lopta se odbija opet do Franje koji ovaj put pogađa mrežu za 4:2.

Svoj treći gol Franjo postiže iz slobodnog udarca, lopta se odbila od nekog igrača i prevarila vratara koji nije mogao spriječiti promjenu rezultata, 5:2.

Vratar gostiju se nekoliko puta istaknuo odličnim intervencijama i jako se dopao igračima Bune pa su ga nakom utakmice nagovarali da dođe braniti za Bunu. :-)