One pixel

Kadeti Bune opet ispustili pobjedu

NK Buna - NK Sloga

Kadeti Bune opet ispustili pobjedu

Čudan neki dan. Pomaknuo se sat pa je bilo nekih kašnjenja, nesporazuma i utakmica je počela nešto kasnije nego što je bilo predviđeno. Bio je lijep sunčan dan pa to čekanje igračima i gledateljima nije teško palo.

Gosti, Sloga iz Križa, bore se za vrh tablice dok se Buna planira maknuti iz donjeg dijela prema sredini. Već smo pisali kako je ova liga dosta izjednačena pa je skoro svaka utakmica neizvjesna, bez obzira na mjesto koje ekipe zauzimaju na tablici.

Nakon početnog ispitivanja snaga Buna je preuzela inicijativu, imala je više loptu u nogama dok su gosti bili opasniji u brzim kontranapadima i bili su skloniji dosta grubljoj igri od domaćina. U prvom poluvremenu igrači Bune su nekoliko puta udarcima glavom pokušali savladati vratara gostiju ali nisu bili uspješni u tome. Bilježimo i nekoliko udaraca pored gola. Sudačka ekipa je bila kompletna pa su se pomoćnici nekoliko puta pokazali mašući zaleđe. Sloga u dva navrata opasno prijeti, lopta odlazi pored gola. Pavel se iskazao jednom odličnom obranom. I onda slobodnjak za goste, gužva u šesnaestercu, obrana malo sniva, gosti su brži i 0:1. To je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Napadi glavom na gol gostiju konačno su se isplatili. Nakon slobodnjaka sa strane Pepi je podmetnuo svoju glavu, izmaknuo visoko podignutoj nozi obrambenog igrača i lopta je završila u mreži. 1:1.

Gol za 1:1.

Nakon toga igrači Bune su krenuli po vodstvo, a igrači Sloge su ih u tome pokušali spriječiti grubim startovima. Sudac je u početku oklijevao, ali onda je podijelio 2 žuta kartona igračima gostiju.

Konačno je Joža pobjegao igračima gostiju po lijevoj strani, došao pred vratara i uspješno ga savladao za vodstvo domaćina. 2:1.

Umjesto da iskoriste tu premoć igrači Bune su malo zastali, malo zaspali i gosti koriste tu priliku. Nakon jednog slobodnjaka s desne strane lopta je dugo, dugo putovala prema golu, padala, igrač gostiju je podmetnuo svoju glavu i prebacio vratara domaćih. 2:2.

U želji da postignu gol domaći igrači su pomaknuli zadnju liniju obrane malo više i nakon jednog prodora gostiju s desne strane i nespretne i neodlučne intervencije obrambenog igrača napadač gostiju je krenuo uz crtu prema golu, Pavel ga ruši i sudac pokazuje na bijelu točku.

Izvođač je bio siguran i gosti dolaze do 2:3 i nose sva tri boda iz Mraclina.

Penal za 2:3

Iako su domaći bili za nijansu bolja momčad utakmicu su opet odlučili trenuci neodlučnosti. Gostima zamjeramo jedino, na trenutke, dosta grubu igru. "Jesi vidio, namjerno sam ga lupio", čuli smo kako komentiraju odlazeći u svlačionicu.