One pixel

Najbolje poluvrijeme ove jeseni

NK Buna - NK Dugo Selo

Najbolje poluvrijeme ove jeseni

U Malu Bunu kadetima je u goste došla ekipa Dugog Sela koja trenutno, s utakmicom manje, drži prvu poziciju na tablici. Buna je trenutno 5. ali do vrha ju dijeli samo 5 bodova. Dan odličan za igru, sunčano, pravo bablje ljeto.

Od prvog kontakta s loptom Buna je zagospodarila terenom, bez respekta, igrali su svoju igru i to su radili odlično. Prvi je u priliku došao Marko koji šalje loptu pored gola, a onda je i Patrik odlično pucao na gol. Buna dolazi u vodstvo nakon odlične asistencije Posavca za Gabija koji je primijetio da je vratar gostiju predaleko od svojih vratiju i prebacio ga za 1:0.

Obrana gostiju izgleda da nije naviknula igrati kad protivnik vodi igru pa je Marko iskoristio loše postavljenu obranu i sam izašao na golmana te pogodio za 2:0.

Pritisak Bune se ne smanjuje, nakon kornera igrači Bune se vraćaju prema šesnaestercu gostiju, ubačena lopta se odbija do Marka koji ulazi okomito prema golu i pogađa za 3:0.

Patrik je danas igrao malo više naprijed pa je više dolazio u priliku za šut pa bilježimo još jedan odličan udarac ali nije išao u okvir gola.

Marko je bio posebno dobro raspoložen, a gostujući igrači ga nisu mogli zaustaviti niti prekršajima. U jednom trenutku Marko dobiva loptu na 25 metara od gola, pretrpio je jedan prekršaj, zadržao loptu, ušao među ostatak igrača, predriblao ih nekolicinu i sa 16 metara uputio udarac u suprotni kut i lopta se od stative odbila u gol, 4:0.

Malo su igrači Bune zaboravili da bi trebalo igrati i obranu, bili su previsoko postavljeni, jedan igrač gostiju je pobjegao po desnoj strani, uputio udarac prema suigraču koji se nalazio ispred vratara Bune i onda je netko skrenuo loptu u mrežu za 4:1.

To je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor. Ovo je bilo najbolje poluvrijeme Bune ove jeseni, odlično su igrali, lopta ih je htjela, a i oni su se borili za svaku loptu, a igrali su više napadački nego inače.

Drugo poluvrijeme bilo je malo mirnije, a Dugo Selo je bilo dosta opasnije. Nakon jednog udarca prema golu Bune vratar odbija loptu, igrač Dugog Sela je prvi na lopti i smješta ju u mrežu. 4:2.

Moglo je Dugo Selo postići i još jedan gol, izigrali su obranu na lijevoj strani, igrač Dugog Sela je dobio loptu na 5 metara od sredine gola i uspio je udarcem ala Sivonjić pogoditi prečku, a lopta se odbila natrag u igru. Puno sreće na Bunu, da je pao taj gol pitanje je što bi bilo.

Mogla je i Buna postići još koji gol, ali napadači su nisu najbolje snašli.

Da je Buna u prethodne tri utakmice igrala na ovaj način sigurno bi imali koji bod više, ali nadamo se da će takvu inspiraciju za igru sačuvati do proljeća.