One pixel

Uvijek nezgodan Stupnik

NK Stupnik - NK Buna

Uvijek nezgodan Stupnik

To se ponavlja iz sezone u sezonu. NK Buna dolazi u goste Stupniku, oni su obično bez boda ili dosta nisko na tablici i uvijek je utakmica drž-ne daj i teško se dolazi do bodova. Tako je bilo i ovog nedjeljnog jutra.

Utakmica je počela dosta oštro i žustro, a sudačka trojka nije pokazala da ima osjećaj za prevenciju i da puštaju prekršaje koje ne bi trebali, a onda kad frustrirani igrači uzvrate onda se dijele žuti kartoni kad je već prekasno. Osobito je bio loš linijski sudac na istoku koji kao da je slučajno došao na teren i uvalili su mu zastavicu u ruku. Vrhunac je bio kad je svirao prekršaj za domaće nakon što je igrač sam od sebe pao.

Zanimljiva su bila i objašnjenja sa strane. Igrač domaćih udario je laktom igrača Bune u glavu, a nije sviran prekršaj "jer ga nije udario namjerno". Žuti kartoni su sijevali na obje strane, ali suci su prema gostima bili izdašniji.

Buna je zabila i gol, ali je poništen jer se Gabrijel našao u nedozvoljenoj poziciji. Davi je na vratima Bune nekoliko puta dobro intervenirao i spriječio da domaći povedu.

David je u prvom poluvremenu uspio sačuvati svoju mrežu

Buna je u drugom poluvremenu bila malo konkretnija i stalno je pritiskala obranu domaćih. Nakon jedne nespretne reakcije domaćeg golmana Gabrijel krade loptu i smješta ju u mrežu, ali suda je presudio da je igrač Bune igrao rukom i poništava gol.

Domaći dolaze u vodstvo nakon odlično izvedenog slobodnog udarca, lopta je završila pod prečkom i golman gostiju bio je nemoćan. 1:0.

Buna je prijetila i iz kornera, a nakon jedne takve situacije lopta je došla Nikoli s desne strane i on šalje loptu u suprotan kut. 1:1.

Umjesto da sviraju prekršaje suci su i dalje pustili da se igrači sami obračunavanju pa je nakon jednog koškanja pokazao žuti karton Nikoli i igraču Stupnika. Nikoliko je to bio drugi žuti i morao je napustiti igru.

Do kraja utakmice i dalje je Buna malo više prijetila, ali bilo je i dosta nespretnih vraćanja lopte prema golmanu no te prilike domaći nisu iskoristili iako je par puta bilo dosta frkovito.

U zadnjoj minuti igrač Stupnika je promiješao obranu Bune i došao u šesnaesterac gdje je pao. Sudac je pokazao na bijelu točku iz kojeg domaći postižu konačan rezultat. 2:1.