One pixel

Neriješeno u Vukovini

NK Buna kadeti - Vukovina

Neriješeno u Vukovini

Nakon mamurnog poraza od Ostrne kadeti su otišli na gostovanje u Vukovinu. Domaćin se malo igrao promjene termina pa je umjesto u subotu popodne u 17 utakmica premještena u nedjelju u 14 pa onda još jednom u 13. To je malo pripomoglo igračima NK Bana Jelačića jer je kapetan NK Bune izostao zbog privatnih obaveza. Kapetansku traku preuzeo je Jakov Rak koji je svoj posao odradio kapetanski.

NK Buna je imala malu premoć, ali često su se gubili u driblinzima. Bez obzira na to imali su nekoliko izglednih šansi, ali izgleda da su zaboravili kako se postižu golovi. Čak i kad ideš sam na protivničkog golmana uspiješ ga pogoditi. Igrači NK Bana Jelačića nisu bili puno pred protivničkim golom, ali kad su se tamo našli bili su opasni i koncentrirani. Postigli su dva pogotka nakon što je golmanu NK Bune ispala lopta. Poluvrijeme 2:0.

U nastavku su igrači NK Bune bili za mrvicu konkretniji, ali neki još uvijek driblaju do unedogled i ne znaju dodati loptu iz prve. U jednoj od opasnijih situacija na lijevoj strani igrači NK Bana Jelačiću ruše igrača Bune, sudac pokazuje na bijelu točku i kapetan Jakov postiže gol za 2:1. Igrači NK Bune su i dalje nastavili s napadima pa tako postižu i izjednačujući pogodak. 2:2. Igrači Jelačića priprijetili su nekoliko puta iz slobodnih udaraca.

S druge strane terena pogodak je visio u zraku, bilo je opasnih šetnji lopte pokraj gol crte, i onda je došao svizac i zamotao čokoladu. Ne, sudac je odlučio spriječiti moguću pobjedu gostiju pa je svirao kraj 5 minuta ranije. Valjda mu se žurilo na nedjeljni ručak.

Iako su bili bez 2-3 standardna igrača i utakmica je skraćena ipak to nije izgovor za kadete NK Bune. Ovo je utakmica koji bi oni, u boljim jesenskim danima, bez obzira na ometajuće faktore, rutinski dobili. Sjetimo se utakmice gdje su gubili 0:3 pa su dobili s 8:3. Vjerujemo da će se dečki skockati i ponovno steći nepodnošljivu lakoću postizanja pogodaka.