Prvo gostovanje za prvi poraz

Kadeti - Ostrna - Buna

Prvo gostovanje za prvi poraz

Znate li da li postoji grbaviji teren nego što je naš na Maloj Buni? Postoji i nalazi se u Velikoj Ostrni. I još kad se uzme u obzir nepokošena trava. Ali kao što je bakica rekla 'ako je rat onda je rat za sve' tako ni teren niti trava nisu opravdanje za igru koju su naši kadeti prikazali.

NK Buna je imala malo više od igre, zapravo više su imali loptu u nogama, manje je to bila igra. Igrači Ostrne bili su snažniji i to su koristili. Buna je povela spletom sretnih okolnosti. Naš igrač je bio u prodoru, ali protivnički igrač ga je grubo odgurnuo, da se kojim slučajem naš sjetio pasti to bi mogao biti i čisti penal, ali gdje će se brežan dati srušiti?! Nakon guranja protivnički igrač je nespretno ispucao loptu koja je u luku preskočila golmana i to je bilo 0:1.

Malo smo se primili za glavu nakon dva nespretna vraćanja lopte i intervencija našeg golmana, ali sreća nas je malo pomazila. U napadu bez dodavanja, ako se pucalo onda je to išlo na dugo i na široko. U naguravanjima igrači NK Bune su uglavnom izvisili, ali nije baš da su se i nešto trudili.

Drugo poluvrijeme, opet veći posjed lopte, ali bez realizacije u završnici, bez dva spojena dodavanja, a kad god bi igrači Ostrne prošli centar to je bilo opasno. I u dvije minute dva gola, najprije je jedan bijeg rezultirao golom, a onda je nakon jednog prodora s lijeve strane i nabacivanja igrač Ostrne bio najveći u skoku i to je bilo 2:1.

Nakon šoka NK Buna se opet malo pribrala, vraćen je posjed lopte, nešto se pokušvalo, ali bez ideje, bez prave izrađene prilike. Bilo je tu i tamo neke gužve pred njihovim golom, u jednoj ili dvije prilike su igrači Ostrne pokazali da su nadareni za autogolove, ali ovaj put je izostala realizacija.

I pri kraju još jedan bijeg igrača NK Ostrne koji je između tri igrača Bune dotrčao do gola i zabio za 3:1. Ostrna je utakmicu dobila na snagu, čvrsti u obrani, opasni i konkretni u rijetkim napadima.

To je prvi poraz ove generacije nakon što su prošlu godinu u natjecateljskim utakmicama završili bez poraza. Proljeće je dečki, vrijeme je za buđenje, tika-taka, tika-taka...

Treneru samo poruka da ne može ostaviti najmanjeg igrača NK Buna da se hrva s planinom od igrača i najvećim igračem na terenu.

Ostrna