One pixel

Bez poraza do 4. mjesta

Najbolja šestorka (Stariji pioniri)

Bez poraza do 4. mjesta

Prosinac, siječanj i veljača tradicionalno su rezervirani za subotnje nastupe na malonogometnoj ligi Nogometnog središta Velika Gorica. Ekipa starijih pionira već je početnim nastupima dala naslutiti da će biti pri samom vrhu.

Ligaške utakmice

Prvo kolo donijelo je dvoboj s NK Mladost iz Obrezine. Nekada je to bio protivnik s kojim smo teško izlazili na kraj, ali ovaj put je to bila rutinska pobjeda od 5:1.

Susjedski derbi s Mraclinom u 2. kolu završio je istim rezultatom. Kako su te dvije ekipe bile među slabijima, ekipa NK Bune se vrijedno pripremala za jače utakmice i nije ih zavarao laki početak.

Raspored je na početku pomazio Bunu pa je i suparnik u 3. kolu bio jedan od slabijih. NK Lomica je pobijeđena rezultatom 9:2, strijelci su se iskazali, ali 2 laka gola u vlastitoj mreži možda su nekoga i zabrinula. Neki drugi su komentirali da se takva utakmica ionako igra bez obrane.

Ekipa NK Udarnik 1 bila je prvi jači izazov. Do 4. kola postigli su isti broj pogodaka kao i Buna, ali su ih dosta i primili. NK Buna je odigrala odličnu utakmicu i pobijedila 4:1.

NK Udarnik 2 u 5. kolu bio je prilika za popravljanje gol razlike i to je bila prva utakmica bez pogotka u našoj mreži, 6:0.

HNK Gorica 1 u 6. kolu. Neki su komentirali kako bi bilo dobro da ne izgubimo s prevelikom razlikom, a drugi su govorili kako se možemo nositi i s najboljom ekipom s najdužom i najkvalitetnijom klupom. Čvrsta, dobra utakmica u kojoj je Buna povela. HNK Gorica se trudila, napadala, ali brežani su čuvali svoj gol. Mali pad koncentracije bio je dovoljan da HNK Gorica izjednači, ali ne i više od toga, konačan rezultat 1:1. Možda bi s malo više izmjena Buna dobila kap svježine koji bi prevagnuo utakmicu na našu stranu, ali možda bi i dobili još koji gol.

Na tribinama su već počele kalkulacije. Optimisti su već računali da ako smo s najboljom ekipom remizirali da nam druge ekipe ne bi trebale predstavljati problem i već su nas vidjeli u finalu. Pesimisti se nisu čuli, tko zna kaj su razmišljali.

Iduće kolo krenulo je po računici optimista. HNK Gorica 2 pobijeđena je s 3:2. NK Buna drži 2. poziciju.

Nakon dvije napete i teške utakmice u 8. kolu slijedio je dvoboj s ekipom iz sredine tablice. NK Ban Jelačić pokazao se kao nezgodan protivnik, puno nezgodniji nešto što smo se nadali. 1:1 je rezultat na kojeg nitko nije računao prije utakmice. HNK Gorica VM nas je preskočila i spustili smo se na 3. poziciju.

NK Gradići u 9. kolu nisu bili ekipa koja bi nas mogla iznenaditi. Utakmica je nalikovala na onu s NK Lomnicom pa je i rezultat bio isti, 9:2. Poredak na tablici - HNK Gorica 1 (25), HNK Gorica VM (24) i NK Buna (23). Ništa još nije riješeno.

U 10. kolu opet ekipa iz sredine tablice, kad ne uđeš 100% u utakmicu onda je NK Dinamo Hidrel nezgodan protivnik. 2:2. Drugo mjesto udaljilo se 3 boda.

11. kolo i protivnik po mjeru za dobru i čvrstu utakmicu. Dva najbolja strijelca lige na suprotnim stranama. Ali to je utakmica u kojoj ne pada puno golova. Buna je zabila vodeći pogodak i u tom trenutku bila je u finalu. HNK Gorica VM se trudi, napada, njezini igrači daju i više nego što mogu. I opet lopta pobjegne, slučajna akcija, nije prekinuta na vrijeme i HNK Gorica VM postiže izjednačujući pogodak. Do kraja utakmice Buna je imala više od igre, više šansi, mogla je pobijediti, ali nije. Znate, ta lopta... Veliko slavlje igrača Gorice pokazalo je koliko im je značio jedan remi s Bunom. I igračima HNK Gorice 1 je bilo malo lakše, ipak je NK Buna, uz njih, bila neporažena.

NK Buna je 7 puta pobijedila, 4 puta remizirala, postigla 44 gola, a primila 14.

Završnica

U utakmici za 3. mjesto NK Buna je igrala protiv HNK Gorice 2. U regularnom dijelu završilo je 1:1, ali igrači Gorice su bili koncentriraniji s bijele točke i osvojili 3. mjesto.

Finalni dvoboj je očekivano dobila HNK Gorica 1 pobijedivši HNK Goricu VM 3:1.

Naš Marko Rovišan s 18 postignutih pogodaka podijelio je naslov najboljeg strijelca lige s igračem HNK Gorica VM ekipe Bardhi Čočajem. Marko je uvršten i u najbolju šestorku lige.

Čestitke i zaključak

NK Buna se vrlo dobro nosila s najboljim ekipama NS Velika Gorica i za to zaslužuje sve čestitke. Ekipa se godinama drži na okupu, čak i oni igrači koji su nekada igrali za druge, veće klubove, vratili su se na Malu Bunu. Vodstvo kluba bi trebalo napraviti sve da se takav trend održi i da ne dođe do rasipanja.

HNK Gorica bi možda trebala prestati s Pokemon sindromom i sakupljati sve što vrijedi na svojim travnjacima. Djeci, igračima je u interesu da igraju natjecateljske utakmice, a ne da sjede na klupi. U ovakvoj situaciji gdje je Gorica na tronu u svim dobnim skupinama, na kraju najviše pati nogomet. Pojedini klubovi jedva sakupe igrače za utakmicu. Čak i u slučaju malonogometne lige, gdje je na terenu samo 5 igrača. Neke ekipe ligi su jedva sakupile dovoljan broj igrača, angažirale su djecu mlađih kategorija pa su se događale pomalo komične (srećom ne i tragične) situacije gdje su na terenu bili igrači i do nekoliko godina mlađi od predviđenog uzrasta. Sad kad dođe proljeće opet će dosta klubova odgađati utakmice, švercati igrače, natjecanja u nižim ligama su na granici regularnosti.

NK Buna, hvala na pitanju, za sada nema problema s nedostatkom igrača. Kontinuitet rada s mlađim kategorijama dao je rezultate, na terenima trči jako puno malih nogometaša i pokoja nogometašica. Pohvale stručnom stožeru mlađih kategorija, jako ste se trudili, puno ste napravili. Ali vi možete još bolje, i očekujemo da to pokažete, a svi oni z bregov koji mogu pomoći u tome, kaj čekate?

Pavel Kušević prima nagradu za 4. mjesto
12. malonogometna liga - učesnici