One pixel

Pobjeda u Rakovcu

Pioniri - NK Rakovec - NK Buna - prije utakmice

Pobjeda u Rakovcu

Konvoj starijih pionira je u subotu malo zalutao na putu u Rakovec, ali su ipak uspjeli stići na vrijeme do početka utakmice. Mlađi pioniri su čekali svoje starije kolege, zadovoljni zbog pobjede od 1:6.

Domaćini su imali malih problema sa sastavljanjem momčadi, dio igrača im je bio na izletu i nisu bili previše zadovoljni kad je sudac napravio provjeru.

NK Buna je odlično otvorila utakmicu, Mata je probio lijevu stranu i izborio slobodnjak na mjestu otkud mlađi pioniri izvode skraćeni korner. Odličan ubačaj, Mata podmeće glavu i to je 0:1.

Nakon toga domaćini preuzimaju inicijativu, Pavel izlazi kao pobjednik jedan na jedan s napadačem domaćih koji je pobjegao obrani Bune. Domaći se, u nastojanju da ostvare premoć, služe i dosta grubim startovima, nekoliko prekršaja s leđa sudac je propustio suditi. Neujednačenost kriterija potvrđuje se u trenutku kad je igrač Bune povukao igrača Rakovca za dres, na sredini igrališta, a sudac je hitro, najhitrije pokazao žuti karton.

Na stranu domaćinsko suđenje, ali jako nas smetaju takve situacije kad sudac dopušta opasnu i grubu igru u kojoj postoji opasnost od ozljede, a onda kažnjava bezazlene kontra prekršaje.

Igrači Bune su u nastavku poluvremena pokazali da su oni grubi samo prema mreži, ali i ne prema protivnicima. Kalisar postiže gol za 0:2, a Mateo je pronašao svoj udarac, iskosa s desne strane, za 0:3.

U jednom srazu na centru igrališta igrač Rakovca je stao na ruku igrača Bune, a sudac reagira tek na povike iz gledališta i dopušta da se pomogne igraču Bune.

Opasni domaći brzanac na desnoj strani uspješno je pobjegao obrani gostiju i prije odlaska na odmor smanjuje rezultat na 1:3.

Drugo poluvrijeme domaćini započinju opasnim napadima, malo su se pregrupirali, najopasnijeg i najjačeg igrača postavljaju u špicu, obrana i golman Bune opasno žive ali domaćini ne uspijevaju postići gol.

Buna uspostavlja ravnotežu, napada, a onda je Pukšić nabacio s lijeve strane, bio je to klasičan suhi list u bezbrižnom padu koji iznenađuje golmana i lopta završava u rašljama za 1:4.

Bilježimo još dvije intervencije dežurnog medicinskog osoblja, Marku je zamotana ruku, a uskoro i Pavel zbog ozljede napušta gol i igru. Na golu ga mijenja Luka, a sudac pokazuje kako baš ne mari za pravila i ne traži da zamjenski golman Bune obuče marker budući da je imao dres kao i ostali igrači.

Domaćini su se nabrusili, dogovarali kako će samo iz daljine pucati po golu nadajući se da zamjena golmana nema pojma, ali jedino što su uspjeli postići je jedna gužva s lijeve strane gola koju su gosti uspješno raščistili. Bilo je tu i nekih nabacivanja, ali ništa opasno.

Pioniri - NK Rakovec - NK Buna - domaćini u napadu

Do kraja utakmice Buna je konkretnija. Golman domaćih pokazuje se nedoraslim za udarac Mikulina koji postiže pogodak za 1:5, a u drugoj prilici Pukšić iskorištava gužvu pred golom i postavlja konačan rezultat 1:6.

Utakmica u kojoj se ništa ne odlučuje, a gosti završe s dvije lakše i jednom težom (stradala palčana kost) ozljedom i još su nagrađeni sa žutim kartonom te većim brojem dosuđenih prekršaja dok domaćinima nije pokazan nijedan kartom dovoljno govore o sucu koji je bez razloga dopustio opasniju igru domaćih.