One pixel

Poraz u Zdencima Brdovečkima

NK Buna - NK Vatrogasac Zdenci Brdovečki

Poraz u Zdencima Brdovečkima

Pioniri su u 3. kolu gostovali u Zdencima protiv Vatrogasca. Izgubili su prve dvije utakmice ali dečki znaju igrati nogomet te su to htjeli pokazati protiv domaćina koji je u utakmicu ušao s jednom pobjedom i jednim porazom. Ekipi je falilo par igrača, ali je bilo dosta igrača za momčad, a i mala pomoć je pristigla iz kadeta.

Obje ekipe su u utakmicu krenule s voljom i željom te su obje pokazivale da su došle pobijediti. Domaćini su više igrali na posjed i pas igru kroz vezni red dok su pioniri Bune pokušavali poslati lopte preko zadnje linije Vatrogasca za svoje napadače. Vatrogasac je od početka imao šanse, stalno su napadali dok Buna nije imala neke opasne šanse. No onda igrač Vatrogasca prolazi po lijevoj strani, puca i lopta se odbija od stative točno u noge drugog igrača Vatrogasca koji tu loptu sprema u donji lijevi kut. 1-0 vodi domaćin. Buna je pokušala izjednačiti iz daljine, pucali su Luka, Mata i Patrik, ali je svaka lopta zaobišla gol. Rezultat na poluvremenu ostaje 1-0.

U drugom poluvremenu je Buna preuzela inicijativu te krenula više ofenzivno. Smirili su loptu, pokušali proizvesti nešto kroz pas igru, ali bez uspjeha. Buna ponovno pokušava prebaciti zadnju liniju da u priliku uđe Igor, ali stoper Vatrogasca je svaku loptu ili izbio ili iznio te pokrenuo napad za Vatrogasac. Bez izmjena, igrači Bune su se polako umarali te je Buna uspjevala sve manje i manje doći u pravu priliku. Sredinom drugog poluvremena lopta je konačno preletjela i tog obrambenog igrača Vatrogasca te je Igor imao jedan na jedan protiv golmana, ali mu je lopta išla na slabiju lijevu nogu te je pokušao prenijeti loptu na desnu stranu za bolji udarac i tad je već obrana Vatrogasca stigla i riješila tu priliku koja je mogla pokrenuti preokret za Bunu. Buna još pada, krilni igrači domaćina prolaze po stranama i rade probleme a bočni igrači Bune nisu mogli svaku priliku zaustaviti. Iz takve je prilike krilni igrač Vatrogasca po lijevoj strani prošao, zavrnuo loptu na povratnu gdje se našao igrač Vatrogasca koji puca i pogađa visoko u gornji kut za 2-0, neobranjivo za golmana Bune koji je imao sjajnu utakmicu ne uzimajući u obzir golove.

Na kraju bi se moglo reći da je bolja ekipa pobijedila, iako nisu bili puno bolji od Bune koja je bez zamjena, s jednim ozlijeđenim igračem i drugim koji je bio na zabavi noć prije, pokazala da ima volje za pobjedom i da samo treba biti sigurniji u završnici. Pioniri su trenutno 11. na tablici s 3 poraza ali je još rano reći da će tako i završiti jer imaju kvalitetnu ekipu koja kad se razigra, može biti jedna od boljih u ligi. Sljedeću utakmicu igraju protiv HNK Gorice u Turopolju kao domaćini te tamo traže svoje prve bodove. Kaj za reći, nego sretno!