One pixel

Pobjeda izborena glavom

NK Dinamo Hidrel - NK Buna - proslava pogotka

Pobjeda izborena glavom

Derbi 2. lige istok, u kojem su se susreli prva Buna i drugi NK Dinamo Hidrel, odigrao se na terenu u Novom Čiču pred velikim brojem vatrenih gledatelja.

Utakmica je počela dosta oštro, NK Buna je imala malu inicijativu, ali i domaći su bili opasni u prodorima. Domaća obrana se uzdala u zaleđe, a neki igrači NK Bune su naivno i nesmotreno skoro cijelo vrijeme bili u zaleđu. Trener Mario bi trebao neke igrače NK Bune poslati na dodatnu nastavu gdje bi naučili što je to zaleđe jer u žaru igre oni to zaboravljaju. To je bila velika boljka u Obrezini, a u Čiču se ponovila ista priča.

Stalni pritisak Bune, precizno nabacivanje, loša procjena golmana kojeg je preskočila lopta, udarac glavom i lopta je završila u mreži za 0:1.

Igrači NK Bune ne prestaju s napadima, domaći spašavaju izbacivanjem lopte u korner. Precizno izveden korner Mikulina, odlično markiran golman domaćih, na drugoj stativi su dva igrača Bune, dobro postavljena glava, i to je već 0:2.

Pogodak glavom nakon udarca iz kuta - 0:2

Slijedio je dio igre u kojem su domaći preuzeli inicijativu, a golman gostiju Kušević u nekoliko navrata odlično intervenira kao zadnji čovjek obrane i ispucava lopte.

Do kraja poluvremena Buna preuzima igru, slijedi nekoliko odličnih kombinacija, izrađuju se prilike, praši se pred golom NK Dinama, ali lopta ne želi u gol.

Gužva ispred Dinamovog gola

U jednoj odličnoj prilici igrač NK Bune poskliznuo se u šesnaestercu domaćih pa smo na tribini čuli uputu tajnika NK Bune roditeljima da ne kupuju djeci kopačke marke Dotrajal te da ne nadoštukavaju čepove kao se ne bi događale slične situacije.

Poluvrijeme je završilo rezultatom 0:2. Činilo se da igrači NK Bune u drugom poluvremenu neće imati problema da utakmicu lako privedu kraju, netko je komentirao kako će domaći izgubiti dah u drugom dijelu, ali pokazalo se da su suprotno predviđanjima dali gas i utakmica je bila neizvjesna do samog kraja.

Izgleda da su se domaći gledatelji iza gola samoorganizirali u akciji pritiska na suca pa su u više navrata žestoko protestirali i tražili penal. Sudac nije pogledao pritisku mada su se neki igrači domaćih trudili izvesti što efektnija popikavanja. Ipak je nagradio jedno popikavanje domaćeg igrača ispred crte šesnaesterca i dosudio slobodan udarac. Golman NK Bune je postavio živi zid, ali je onda pokrio tu istu stranu što je igrač Dinama iskoristio da uputi loptu po zemlji u suprotni kraj mreže za 1:2. Jedina greška inače odličnog golmana Bune.

Pogodak iz slobodnog udarca za NK Dinamo Hidrel 1:2

Domaći gledatelji i dalje verbalno pritišću suca, pa su čak i zbog očitog prekršaja domaćeg igrača na golmanu gostiju tražili najstrožu kaznu. Zamjeramo sucu što u tom slučaju nije svirao prekršaj nad golmanom već je u opasnoj situaciji pustio da igra ide dalje.

Nakon razdoblja dominacije domaćina NK Buna uspostavlja ravnotežu, opasnija je, ali probleme i dalje rade kandidati za dodatnu nastavu koji nikako da shvate da su u zaleđu bez obzira na upozorenja trenera i pola tribine. Ipak Buna je imala više udaraca prema golu (bolje reći pored i iznad gola), a prodori sa strane su mogli biti puno opasniji da igrači NK Bune nisu u strahu, od robusnih domaćih igrača, trčali s napola podignutom ručnom. Ono što je išlo u okvir gola obranio je odličan golman domaćih koji je ušao u igru u drugom poluvremenu i najzaslužniji je što se domaća mreža više nije tresla. Propustio je samo jedno nabacivanje sa strane, lopta se prošetala opasno blizu crte, ali nije bilo igrača Bune koji bi podmetnuo nogu i skrenuo njezin put u mrežu.

Slobodni udarac NK Bune

Obrana NK Bune je prema kraju utakmice postajala sve sigurnija mada se neki igrači ne mogu osloboditi neodoljive potrebe za opasnim driblanjem na svojoj polovici.

Utakmica je završila opasnim mini pritiskom Bune, ali domaći su ipak sačuvali svoju mrežu. Derbi je opravdao očekivanja, a Buna je otišla doma s tri boda.