One pixel

Dva puta vodili pa izgubili

NK Top - NK Buna

Dva puta vodili pa izgubili

Prva proljetna prvenstvena utakmica kadete NK Bune je odvela u Kerestinec na noge NK Topu koji je prije ovog kola bio na drugoj poziciji. NK Buna je bila na 8. mjestu, ali to u ovoj ligi ne znači puno jer su skoro sve momčadi podjednake. Buna je došla bez dva standardna prvotimca, ali s jednim povratnikom u staro jato. Klupa je pojačana trojkom iz starijih pionira.

Nama sa strane učinilo se kao da se domaćin dosta pojačao u odnosu na ekipu koja je u jesen odnijela bod iz Buševca gdje je Buna bila domaćin. (Podjela bodova s Topom)

Utakmica je počela čvrsto i s jedne i s druge strane, bez početnog ispitivanja snaga. Domaćin je prijetio u početku, ali onda je Buna postala malo opasnija. I opet ti Brežani koji ne znaju pasti kad ih protivnik vuče i napada s leđa. Danijel je bio u prodoru, protivnik ga vuče, Danči ne pada, othrvao se pokušajima obrambenog dvojca, ali onda nije imao dovoljno snage za dobar udarac pa je vratar domaćina lako uhvatio loptu.

Ipak uskoro slijedi mat u tri poteza, obrana dodaje loptu Danijelu koji dobro upošljava Jožu i to je 0:1 za Bunu.

Top uzvraća, stvara šanse, ali Buna se brani. Joža se rastrčao, domaćini imaju problema da ga ulove, ali ipak uspijevaju sačuvati gol.

Pavel namješta živi zid

Domaćinu je dosuđen slobodan udarac na sredini igrališta, preko 30 metara od gola. Bez obzira na veliku udaljenost vratar Bune postavlja čak 4 igrača u živi zid. To je stvorilo manjak igrača u obrani, izvođač slobodnjaka lobom nabacuje loptu u peterac, desno od gola, napadač domaćih vraća loptu na nogu svojem igraču koji pogađa mrežu za 1:1.

To je ono što nam se čini da nedostaje u igri NK Bune. Izrađene i dogovorene akcije prilikom izvođenja slobodnih udaraca.

Buna se više uzda u nadahnuće pojedinca. Upravo zahvaljujući tome Buna ponovno dolazi u vodstvo. Dosuđen je slobodan udarac negdje 22 metra od gola, malo s lijeve strane. Golman domaćina je postavio živi zid i pokrio drugu stranu, ali Joža je uputio udarac s lijeve strane i pogodio nebranjeni kut gola. 1:2.

Gol iz slobodnjaka za 1:2

Domaćini se ne predaju, i dalje napadaju, iskorištavaju to što je obrana bila postavljena na šesnaest metara i nepažljivo istrčavanje gostujućeg golmana. Napadač domaćih lagano prebacuje loptu glavom za 2:2.

Već pola minute kasnije Pavel se iskupljuje za svoju grešku, obrana Bune je ostala previsoko postavljena, napadač domaćih im je pobjegao, izbio sam pred golmana, ali Pavel odnosi pobjedu u jedan na jedan okršaju.

Činilo se kako domaćini padaju, gube kondiciju i da bi se moglo dogoditi da ih Buna nadtrči i dođe do povoljnog rezultata. Trener Bune je odlučio da uvede svježe igrače, tri starija pionira s klupe. Iako se to možda činilo kao dobra ideja u početku, na kraju se ipak pokazalo da je to omogućilo domaćinu da ostvari terensku prednost koju Buna nije uspjela nadoknaditi. Jedna zamjena je djelomično obavila svoj zadatak dok su ostala dva igrača bili malo izgubljeni, malo nevidljivi i to se jako osjetilo u igri. Trebao se ipak osloniti na standardne prvotimce koji, bez obzira na to što možda nisu ispunili očekivanja, ipak znaju svoje mjesto na terenu.

Domaćin je većinu drugog poluvremena bio dominantan i opasniji.

Od strane Bune bilježimo samo jedno nabacivanje na šesnaest metara koje je Joža iskoristio za atraktivne škarice, ali udarac nije bio opasan i golman domaćih je lagano uhvatio loptu.

Top je sve opasniji pa pogađa i jednu stativu, a slijedi i niz konkretnih opasnosti za gol Bune, ali obrana uspijeva otkloniti opasnost. Buna dolazi do daha, kreće mali presing, ali onda obrana ostaje previsoko, igrač domaćih sam dolazi na Pavela koji nije ništa mogao napraviti i to je 3:2.

Golman domaćih često izlazi daleko od gola, jednu takvu priliku je pokušao iskoristiti Danijel dalekometnim udarcem prema golu, ali to je bilo iz okreta, ne baš snažno i lopta je prošla pored gola.

Domaćin sve više počinje odugovlačiti dok Buna u zadnjim minutama pokušava doći do boda. U zadnjoj minuti Joža je bio u odličnoj prilici, ali golman domaćih je uspio sačuvati pobjedu.

Buna pred golom domaćina

Buna je konkretnija i opasnija nego na početku jesenskog dijela i sigurno će u svakoj od preostalih 11 utakmica ići na pobjedu. Samo da budu malo redovniji na treningu pa da ne gube zbog nijansi koje se mogu bolje odraditi.