One pixel

Pet komada u mreži Topa

NK Buna - NK Top

Pet komada u mreži Topa

U jesenskom dijelu prvenstva Top iz Kerestinca jedini je uspio NK Buni uzeti bodove. U Kerestincu je tvrda utakmica završila bez golova i podjelom bodova. Igrači Bune su bili malo sumnjičavi zbog nedavnog poraza kojeg je Top doživio na domaćem terenu gdje ih je Rakov Potok pobijedio 0:5.

Malo su ih iznenadili i pristigli igrači Topa, u sjećanju od jeseni su im ostali veći igrači, a ovo je bilo malo šarolikiji sastav?!?

Samo dva dana nakon naporne utakmice u kojoj su dali i više od 100% i nakon koje je slijedilo emocionalno pražnjenje navijači su se pitali što mogu očekivati u ovoj utakmici?

Početak utakmice je bio ravnopravan, NK Buna je napadala više frontalno dok je Top prijetio s dva isturena napadača. Prvu veliku priliku je stvorio Top, zaprijetili su s nekoliko metara s lijeve strane, udarac pa odbijanac pa udarac, ali Buna je sačuvala svoju mrežu. Uskoro Buna stvara jako sličnu gužvu pred golom Topa, udarac, odbijanac, golman je izgubljen, ali obrambeni igrač odbija loptu.

Napad na gol Topa

Buna polako preuzima inicijativu, jedno nabacivanje se predomislilo i postalo udarac na gol. Prečka Topovog gola se tresla, ali lopta se odbila natrag u polje.

Prvi gol Bune je bio i najljepši na utakmici. Dugo proigravanje na Danijela i odličan volej iz prve pod prečku. Za golmana Topa to je bilo neuhvatljivo i Buna vodi 1:0.

Igrači NK Bune pokušavaju brzim prodorima pobjeći obrani gostiju i iz jednog takvog bijega igrač Bune se našao pred golmanom i precizno smjestio loptu u bliži kut. 2:0.

Pod reflektorima

Drugo poluvrijeme započelo je s tri nove zamjene u ekipi NK Bune pa je igra u početku bila dosta žustra s preko nekoliko udaraca po golu. Gosti su druge strane troše snagu na prigovaraju sucu pri čemu imaju i podršku gostujućih navijača kojima su psovanje suca i ružne riječi valjda dio folklora. Nakon što je jedan igrač gostiju u psovanju pretjerao sudac ga je istjerao van iz igre.

Igrači Bune i dalje samo igraju i ne obraćaju pažnje na ispade gostiju. U jednom prodoru Mikulin je pokušao doći do lopte prije golmana, golman je bio brži, ali je napucao igrača Bune i lopta se odbila u gol. 3:0. Pravi Mikulinski gol kakvih smo već viđali ovog proljeća.

Gostujući navijači i dalje nastavljaju s uvredama na račun suca. Domaći navijači si to ne mogu objasniti, jer kad gubiš 3:0 onda teško da ti je sudac kriv.

Opsada gola gostiju i dalje traje, nakon jednog nabacivanja iz kuta i gužve pred golom lopta nalazi put do mreže za 4:0.

Domaćini se ne opuštaju, slijedi niz opasnih prodora, odbijanaca, kornera i gol visi u zraku.

Konačan rezultat postavlja Mikulin, u jednom prodoru bježi obrani gostiju i loptu šalje golmanu kroz noge u mrežu. 5:0.

Gosti su malo priprijetili, ali najviše zahvaljujući obrani domaćih koja nije baš spremno dočekala loptu. Udarac napadača Topa i lopta je prozujala pored gola. Nakon jednog kornera gostiju lopta je poletjela ravno u gol ali to je bila tek prilika za domaćeg golmana da se istakne odličnom intervencijom.

Buna je imala još šansi, golman gostiju je bio neodlučan ali rezultat se nije mijenjao.

Utakmica bi mogla dobiti skoro pa odličnu ocjenu da nije bilo nekulturnog ponašanja pojedinih igrača i navijača gostiju. Dragi gosti, to je samo nogomet, možete navijati, možete se žestiti, možete se i ljutiti na suca, ali psovkama i uvredama koje smo čuli stvarno nije mjesto na nogometnim terenima.

Ovom utakmicom kadeti NK Bune zaključili su odličnu sezonu u kojoj su osvojili dvostruku krunu: pobijedili su u Kup natjecanju Grada Velike Gorice i postali su prvaci 2. lige NSZŽ. Više od ovoga nije moglo. Čestitamo ekipi, treneru i svima koji su pomogli da se ostvari ovako odličan rezultat.

Tko je najbolji?