Pobjeda u vrućoj atmosferi

Svi skupa

Pobjeda u vrućoj atmosferi

Kadeti NK Bune u nedjeljnom terminu u 13 sati dočekali su goste iz Vukovine. Ban Jelačić je na jesen dosta sretno došao do bodova (Kao dobri gosti poklonili pobjedu domaćinu), pa su nadanja bila da se takvo nešto neće ponoviti. Ipak čini nam se da je u odnosu na jesen ova ekipa gostiju bila dosta konkretnija i opasnija.

Početak je pripao Buni, a onda jedno nesnalaženje u obrani, proklizavanje, neadekvatni čepovi, pretvrdi teren i napadač gostiju bježi obrani i kreće na golmana. Iako je bio tik iza bjegunca igrač Bune je odlučio da neće raditi faul i rušiti protivničkog igrača u svojem šesnaestercu tako da je ovaj nesmetano krenuo na golmana i poslao loptu u suprotni kut za 0:1.

Gol je gostima dao krila i slijedilo je 5 minuta njihove dominacije, ali bez konkretnog učinka. Buna uspostavlja ravnotežu. Do kraja poluvremena i jedna i druga ekipa su imale nekoliko šansi, ali nisu ih iskoristile. Isto tako bilo je i nekoliko grubljih startova, ali sudac ih nije smatrao dovoljno opasnima za žuti karton. Da je na vrijeme umirio vruće glave možda mu se ne bi dogodila gužva u drugom poluvremenu.

Pavel je bio siguran na vratima, kod gola nije mogao ništa napraviti

Izgleda da su u drugom poluvremenu gosti izgubili interes na napad, bili su dosta više orijentirani na obrambene zadaće i samo su u rijetkim slučajevima pokušali zaprijetiti golu domaćina.

Buna je više na polovici gostiju, prijeti, jednu odličnu šansu Joža propušta pokušavajući pogoditi rašlje, ali lopta odlazi preko gola. Da igrači gostiju nisu obazrivi kao što su bili igrači Bune kod prvog gola gostiju pokazalo se nakon prodora kapetana Jože kojeg igrači gostiju ruše u vlastitom šesnaestercu i sudac pokazuje na bijelu točku. Joža je siguran izvođač i to je 1:1.

Golman gostiju je pogodio stranu, ali lopta je bila prejaka

Igrači Bana Jelačića su postali sve grublji mada im ni igrači Bune nisu ostali dužni. Nakon jednog grubog prekršaja na Danijelu suci puštaju prednost koja nije iskorištena. Buna je igru prebacila na polovicu gostiju. Joža je opet u prodoru, situacija je bila slična kao i kod penala, ali ovaj put Joža ostaje na nogama i pogađa gol za 2:1.

Ljutiti navijači gostiju traže prekršaj i sve više pojačavaju bujicu psovki, uvreda na račun sudaca i domaćih igrača. Burno reagiraju na svaki prekršaj domaćina dok kod prekršaje svojih igrača ne vide. Nakon jednog prekršaja dolazi do uzavrele situacije, naguravanja, koškanja, poletjele su i šake pa jedan igrač domaćina te jedan igrač gostiju dobivaju crvene kartone i poslani su na hlađenje izvan terena.

Znamo da kad navijaš za svoje gledaš stvari drugačijim očima, ali to nije nikakvo opravdanje za uvrede i psovke koje smo danas čuli. Tako samo dajete loš primjer vlastitoj djeci. Ili vi to, dragi gosti, smatrate dobrim i poželjnim primjerom i ponašanjem?

Nakon postignutog gola Buna je malo smirila, usporila igru. To se nije dopalo navijačima gostiju koji su i zbog toga krenuli s uvredama zaboravljajući da su se njihovi igrači isto tako ponašali početkom drugog poluvremena, dok su bili u vodstvu.

Ipak Buna ne odugovlači dugo već kreće prema golu. U dva navrata događa se da izlaze jedan na jedan na protivničkog golmana koji brani te udarce. Mario, koji je propustio pogoditi u jednoj takvoj šansi već u idućem napadu se iskupljuje i na asistenciju Danijela lagano pogađa suprotni golmanov kut za 3:1.

I to su nova tri boda za Bunu, druga pobjeda u nizu u ligi u kojoj stvarno bilo tko može pobijediti bilo koga.